Counter Strike

5+1 CT oldalnak kedvező újítás a frissen átalakított Dust2-ről


Az eddig inkább Terror mapnak számító D2 kiegyensúlyozottabbá vált, hála az alábbi újdonságoknak. Extra búvóhelyek, wallbangek és nem működő ugrások!

A felújított Dust2 híre mostanra már biztosan mindenkihez eljutott, de ha még nem futottál bele az újra rajzolt klasszikusba, KODIAK segítségével végigvezetünk rajta ezen a linken.

A pálya felújításának egyik célja volt, hogy sokkal inkább 50/50 map legyen, mint eddig. Ennek érdekében számos CT-knek kedvező extra került be, lássunk belőlük 5 és felet. Kezdjük is ezzel a féllel, mert ez bár segíti a CT-ket, azért hátráltatja is!

0,5. Nincs több Xbox skilljump a terroroknak

Nehéz eldönteni egyébként, hogy ez kinek is kedvez inkább. Hiszen a középről vagy B-ről rövidre tartó CT-k ugyanúgy alkalmazhatják. Mivel azonban dupla ajtó terrorok felőli része inkább az ő felségterületük, hajlamosak vagyunk feltételezni, ők használnák többet ezt az ugrást.

Mostantól ugyanis senki sem fogja! Mindenkinek szépen körbe kell menni, amivel értékes másodperceket veszíthetnek a terrorok egy forgatás során.

1. Nem változott a skybox B lerakó fölött

Nagyon várta mindenki, de végül megúszták a CT-k, hogy B sötétből záporozzanak a gránátok lerakóra. Ráadásul B sötét kijárata szűkebb is lett, az M4A4-el nagy darálásokat lehet majd művelni. Közelebbi poziciók várhatók az elfüstözött folyosó CT oldalán.

2. B lerakóról átlátni hosszúra

Igaz hogy csak az átfutó terrorok lábait, de akár még hasznos is lehet ez a pozi. Hogy ellőni innen valakit nehéz, az nem kifejezés, elképzelhető, hogy csak infószerzésre lesz alkalmas, esetleg exit fragre. De az biztos, ha csak egyszer is segíti a CT-ket, már jól jártak.

Forrás: Reddit

3. Extra könnyű B alsó wallbang pozíció

Könnyen begyakorolható, akár füstben is belőhető wallbang pozíciót kaptak a CT-k középen. Egyszerűen be kell állni a sarokba, a két tégla közé célozni és a B alsóról rövidet tartó terrornak máris annyi! Érdemes lehet megpróbálni, ha a terror csapat alapkörében valaki folyton B-ről érkezik közép fele.

4. Nehezebb rövid flash-ek a terroroknak

A régi Dust2-n kerekített falrészek uralták a terepet, könnyű volt gránátokat pattintani akár futás közben is. Most azonban sokkal szögletesebb a buli, amihez precíz célzás kell, futás közben már könnyebb magunkat vakítani, mint a röviden tartó ellenfelet.

5. Új fedezék hosszún

Az eddigi autóroncs helyét egy ép változat vette át. Ami mögé ugyan oda lehet vágni a gránátokat ugyanúgy, de átlátni rajta már nehezen. Egy M4A4 innen simán elhúzhat 2-3 ember, kihúzhat pár gránátot, míg az AWP-s besegít lerakóról.

Forrás: KODIAK

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva