League of Legends

Update: Burst Mage lesz Galioból?! – Nagyon úgy tűnik!


A világbajnokságon meghatározó szerepet kapott Galio, viszont az élő szervereken közel sem teljesít ilyen fényesen.

A profik nagy kedvence, Galio, kizárólag a világbajnokságon élvezi a reflektorfényt, az élő szerverek rangsorolt mérkőzésein még csak esélyt sem nagyon kap. Ha pedig igen, a teljesítmény szörnyű…

Éppen ezért döntött úgy a Riot fejlesztőcsapata, hogy módosítanak Galio szerepén. Szinte minden sebző képessége meg lett tolva további AP-val, míg a tankosságából lejjebb vettek. A jelenlegi PBE frissítés tehát azt sugallja, Galiot a jövőben inkább sebzésosztóként képzeli el a szervezet.

Jelenleg a karakter győzelmi aránya a szóló rangsorolt rendszerben 46%-on áll, ez szörnyen gyengének számít. Ha leszűkítjük a hős szerepeltetését a középső ösvényre, akkor az OP.gg szerint javul a helyzet, ám egyáltalán nem sokat. A mides Galio 47%-os győzelmi arányon csücsül, ami csak egy röhejes százalékkal jobb, mint az általános teljesítménye a karakternek. Nem csoda, hogy változtatni akar rajta a Riot Games.

Ami viszont a legszembetűnőbb, a profik és a “mezei” játékosok teljesítményének különbsége. Aki követi a világbajnokságot az tudja, Galio divatos hős a profik körében. Olyannyira, hogy a bőven 50% alatt teljesítő hős, a VB-n 83%-os győzelmi aránnyal rendelkezik! De mivel nem csak a profik számítanak, hanem az amatőr játékosok is, Galiot most az utóbbi réteghez szeretnék közelebb hozni a fejlesztők.

A profi teljesítménye egyértelműen a képességei miatt olyan amilyen. Egy olyan területen, ahol az objektívek és a makró játsszák a főszerepet, óriási plusznak számít a sebzést csökkentő, AOE fellökéssel rendelkező végső képesség, vagy az ugyancsak AOE taunt. A szóló mérkőzéseken viszont elengedhetetlen, hogy nyomást helyezzünk lane ellenfelünkre, amihez szignifikáns sebzés szükségeltetik, ez pedig jelenleg Galioban nem található meg. A Riotnak nehéz dolga van, egyensúlyt kell találni a profik és az amatőrök játékstílusa között.

(Forrás: Riot Games)

Az esetleges megoldás

Galio a PBE szerveren masszív sebzés tuningot kapott. Az AP arányát megnövelték mind a Q, a passzív, az E, s mind pedig az R képesség esetében. A passzív eddig 40% AP-t használt, a PBE-n ez a szám most 70%! A Q 75%-ról egészen 90% AP arányig vándorolt! Továbbá az E és az ulti is bőven kapott szteroidot, az előbbi mostantól 90%-ot hasznosít az AP-ból, míg az utóbbi 85%-ot.

Mindezek után nem hiszem, hogy mondani kell, ha ez végigmegy, s megjelenik a frissítés az élő szervereken is, Galioval komolyan számolni kell majd! Agresszív AP tárgyakkal telepakolva akár még egy orgyilkos szintjét is elérheti! A Q-E-W-Auto kombóval egy “vékonyabb”, Veigar szintű karaktert egy pillanat alatt el lehet majd tüntetni!

Természetesen mindez azt fogja jelenteni, hogy a tankossága megcsorbul. Összességében gyengül az ulti effektje, valamint a W sem fogja olyan mértékben csökkenteni a sebzést, ahogyan eddig. VISZONT, a W képesség jelenleg a tesztszerveren AP aránnyal is rendelkezik, így a full AP buildek is erősíteni fogják valamelyest a védekező mechanizmust. A játék korai szakaszában biztosan gyengébb lesz a W, viszont ha marad az AP arány, a játék végére egészen hasznossá tudjuk majd tenni a felhalmozott tárgyainkkal.

Ha elégedett a Riot Galio frissítésével, jövőhéten érkezhet az élő szerverekre a 7.21-el!

Szerintetek jót tesz Galionak egy ilyen “átcsoportosítás”?

Nyitókép: eune.leagueoflegends.com

 

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva