Counter Strike

A CS:GO annyira népszerű Kínában, hogy már egy friss Animébe is bekerült!


A játék egy netfüggő fiatal kapcsán került be a sorozatba, ami nem feltétlenül jó reklám az országban nemrég bemutatkozó CS:GO számára.

Az Evil or Live (a két szó egymás tükörképei, visszafele olvasva a másikat adják ki, cseles!) sorozat központi témája egy olyan társadalom, ahol a fiatalok az internet rabságában töltik mindennapjaikat. Lehet nem is annyira távoli ez a jövő?

Magányosak, hitehagyottak és a szakértők szerint “hálózat függők”. A gyógyírt a helyes útra terelés jelenthetné, de sokak számára inkább börtönnek tűnnek az erre specializálódott intézetek.

Ilyen fiatal Hibiki is, ahol szabályszegő lázadóként próbál kitörni innen, de legalábbis megmaradni önmaga. Itt kerül képbe a CS:GO, az egyik jelenetben az egyik szereplő ugyanis titokban, az éj leple alatt rámegy egy kis lövöldözésre.

CSGO has infiltrated anime now, it’s over boys.

A játék térhódítása tehát töretlen Kínában, hiába csak pár hete jelent meg hivatalosan, egyre népszerűbb. És egyre inkább kezd beilleszkedni az ottani kultúrába.

Az persze már kérdés, hogy ha a netfüggők egyik tiltott cselekvéseként ábrázolják, mennyivel lesz elfogadottabb a társadalom számára ez a fajta időtöltés. Ez nem biztos, hogy a legjobb ötlet volt a népszerűsítésre, de volt olyan, amit viszont nagyon jól csináltak! Ötletes módon egy Dragon King M4A4 skin került a képernyőre, ami hangulatában simán a távol-keleti világot idézi fel a nézők előtt. Hihetetlen, hogy még erre is odafigyeltek!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva