Gaming

Nagy troll a Blizzard: beszóltak az EA-nek a Star Wars-botrány miatt


Ingyenes lett a StarCraft II, a Battlefront 2-dráma pedig pont kapóra jött nekik.

Az elmúlt napokban szinte minden a Star Wars Battlefront II-vel kapcsolatos botrány körül forgott a gaming világban, miután óriási népharag zúdult az EA-re és a DICE-ra az egyes hősök kreditértéke, a credit cooldown és a pay-to-win jelleg miatt. Jól mutatja a dráma méretét, hogy a kiadó és a fejlesztők hamar beadták a derekukat: bejelentették, hogy változtatni fognak.

UPDATE: Csökkennek a hős kioldáshoz szükséges költségek a Battlefront 2-ben!

Ettől függetlenül ami történt, az már megtörtént, ez pedig egyeseknek éppen kapóra jött: például a Blizzardnak, akik szépen bele is rúgtak egy óvatosat az EA-be. Az apropó az volt, hogy ingyenessé vált a StarCraft II (egészen pontosan a multiplayer és a Wings of Liberty kampány), erre pedig az alábbi trollkodós posztokkal hívták fel az emberek figyelmét a Twitteren.

“Ennyi órába telik, hogy megnyisd a teljes StarCraft II: Wings of Liberty kampányt: 0.”

“Ennyi óra kell, hogy játszhass a co-op Commanderek bármelyikével a StarCraft II-ben: 0.”

“Ennyi pay-to-win mechanika van a StarCraft II-ben: 0.”

Mondhatnánk, hogy nem szép dolog az ilyen szintű trollkodás a Blizzardtól, de az a vicc, hogy még a Battlefront II egyik fő dizájnerének is tetszettek a posztok.

“Remélem nem lesz abból baj, hogy like-olom ezt.”

Ami az ingyenes StarCraft II-csomagot illeti: ahogy fentebb írtuk, az első kampányt mindenki megkapja ajándékba a multi mellé. A maradék három (Heart of the Swarm, Legacy of the Void, Nova Covert Ops) darabonként 15 dollárért szerezhető be, vagy ha mindet szeretnéd, akkor kedvezményesen, 40 dolláros áron lehet őket egyben megvenni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva