Counter Strike

GameAgents 3-ból semmi, Wololos 3-ból három? De miért? Mi a különbség?


A magyar csapat három meccset is tetemes előnyből bukott el, a spanyolok viszont három félig elvesztett meccset hoztak vissza a sírból.

A spanyol mix csapat Kairi, loWel és mixwell vezetésével simán jutott le Kínába, pedig szoros meccsből bőven kijutott nekik!

A csoportkörben a Major kvalira jutó Space Soldiers ellen 3:12-es hátrányban voltak a félidőben. Innen aztán bravúros comebacket produkáltak és 15:14-re az utolsó körben már ők vezettek! Végül döntetlen lett, de ez semmit nem von le érdemeikből:

Forrás: HLTV

Aztán megcsinálták ugyanezt a BIG ellen is, sőt itt már a győzelem is összejött. 3:12 ugyanúgy, ráadásul elbukták a második félidei pisztolykört is, de 3:13-ról is megnyerték 16:14-re:

Forrás: HLTV

Ukrajna ellen 2:14-ről jött össze a hosszabbítás a rájátszásban, 19:15-re ezt is behúzták:

Forrás: HLTV

Ezzel szemben a GameAgents sztori teljesen más, sajnos már mindannyian ismerjük. A nyitómeccsen nagyon bekezdett a csapat, 9:1-re is vezettünk a belgák ellen, aztán jött a mentális blokk. Egy-két lazább kör, romba döntött economy és máris 9:6 a félidő. A nyert posztolykör utáni elbukott antiforce pedig végleg megtörte a csapatot, 13:16 lett a vége:

Forrás: HLTV

Az oroszoknál ugyanez történt, ott is nagyon ment az első 10 körben, aztán eltört valami a nagy vezetés nyomására. 8:2-ről a vége itt is ugyanúgy 13:16 lett:

Forrás: HLTV

A már tét nélküli, Virtus.pro elleni találkozón pedig egészen elképesztő, 14:5-ös előnyt is le tudtak adni döntetlenre:

Forrás: HLTV

Ex6TenZ a vele készült interjúban már kifejtette, szerinte mi volt a magyar csapat legnagyobb problémája a meccsen. Ha nem is mindenben, de egyet értük a veterán belga szavaival:

“Tudtam, hogy a magyarok nem túl tapasztaltak LAN-on” – Ex6TenZ interjú – gamer.hu

A belga csapat kapitánya a GameAgents elleni meccsről is mesélt, és ha nem is szándékosan, de szépen beszólt a magyaroknak. Az LDLC, a VeryGames, a Titan és a G2 legendás játékosa ma már az LDLC-ben inkább csak levezet. A WESG-re azért összedobtam ScreaM-mel egy belga válogatottat, akik ki is jutottak Kínába, éppen a magyarok elleni győzelemnek köszönhetően.

A számok tükrében ez volt a GameAgents három legnagyobb problémája a komoly vezetésből elbukott meccseken:

  1. Bátortalan közelítések, kevesebb nyitó. Ha megnézitek a Wololos meccseit, mindenhol pont ugyanannyi nyitókillt szereztek mint az ellenfél. Ez kb az alap. A GameAgents meccseken rendre alulmaradtak a srácok ezekben a statisztikákban. A kvali utáni interjúban flash annó elárulta, hogy a csapaton Barcode volt a klasszikus entry, de az ő távozásával valaki másnak kellett volna betölteni ezt a szerepet. A számok azt mutatják, ez nem sikerült tökéletesre.
  2. Összeszokatlan védekezés, kevés CT kör. Joggal mondhatja mindenki, hogy a Wololos csak Overpass CT oldalon tudott ilyen jó kis fordításokat húzni. Ettől még a mentális hátránya 3:12-es félidők után folyamatosan rajtuk volt, és terrorban is meg kellett előtte csinálni azt a 2-3 kört. A terror körökkel magyar oldalon sem volt egyébként gond. Cache-en a 9 támadott kör teljesen jó, Trainen és Infernón nem rossz az 5. De a CT körök rendre elmaradtak, ott sokkal többet kellett volna nyerniük mindhárom pályán. Ez talán a kevés közös játékra és a kémia hiányára írható, a mi az együtt védésnél és a rotálásnál egyaránt fontos a védekezőknek.
  3. Az a bizonyos rutin, amit Ex6TenZ is említett. A gyakori LAN-tapasztalat, a világ legjobbjaival nem csak neten, de offline is rendszeresen megmérkőzni. A spanyoloknál mixwell és loWel is Major szintű játékosok, míg ez a magyar ötösből egyelőre senkiről nem mondható el. Sok csatát megéltek már, nem ijednek meg pár zsinórban elbukott kör után, mert tisztában vannak saját erősségeikkel, és bármikor elő tudják húzni azokat a kalapból.

Ezek persze idővel kiküszöbölhetőek, hiszen gyakorlással gyorsan kialakulnak a most még hiányos elemek. Ehhez egyetlen dolog kellene, minél tovább együtt maradni így öten és közösen gyakorolni, ami a magyar CS:GO-ban csak ritkán jön össze. Reméljük ezúttal lesz egy újabb kivétel, méghozzá a GameAgents!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva