Counter Strike

Elzárták a Na’Vi pénzcsapot, Usmanov cége papíron kihátrált az együttes mögül


Az EPICENTER szervezője, a Virtus.pro és az SK tulajdonosa nem támogatja tovább a Na'Vi csapatát, ínséges idők jönnek a játékosokra?

Az orosz milliárdos üzletember, Alisher Usmanov rengeteg szálon kötődött az Esporthoz. ESforce nevű cége többek között a moszkvai Yota Aréna, az EPICENTER sorozat, valamint a Virtus.pro és az SK tulajdonosa.

Korábban övék volt a CS:GO Lounge is, most pedig például a G2A-t nyomják!

Nem is csoda, hogy az EPICENTER-re mindig meghívást kaptak a fenti csapatok, illetve a G2A is szponzorálja őket. Ha már EPICENTER, a legutóbbi versenyre a Na’Vi érdekes mód nem kapott meghívást, és le se kvaliztak a LAN-ra. Most már értjük miért!

Az ESforce ugyanis bejelentette, a szerződés lejártával nem hosszabbítanak a felek, nincs több Na’Vi szponzorálás! Elméletben legalábbis…

Tekintve, hogy s1mple és electronic kivásárlási árát is ők állták, Dendi fizetését is ők biztosították, vagy egy komoly érvágás a csapatnak. Akár a későbbi igazolások, akár a mostani fizetések tekintetében.

De a dolog valahol érthető is. Ha csak a kiemelt versenyeket nézzük:

CS:GO-ban az ESL Pro League-ben a kiesés ellen küzd a csapat, lehet be se jutnak a 7. szezonba

az ECS-en évek óta nem indulnak a zsúfolt naptár miatt

a következő Majorra a januári Major kvaliból kell kijutniuk, lehet pályára se lépnek az ELEAGUE egymillió dolláros versenyén

a Dota2 csapat ki se jutott a TI-ra, és az EPICENTER-en is a csoportkörben búcsúztak. Egyedül a négy csapatos Adrenaline Cíber League-et nyerték meg idén.

Van azonban egy érdekes kiskapu is a dologban, a csapat médiajogait ugyanis az ESforce egy ZeroGravity nevű cégre ruházta át. A cég korábban együttműködött az ESForce-al is:

Ahogy a Tweet is mutatja, úgy tűnhet, jelenleg már nincs kapcsolat a két cég között, hiszen a ZeroGravity CEO-ja, már nem dolgozik az ESForce-nál. Ez mind szép és jó, de Alexander Kokhanovskyy üzleti érdekeltségei továbbra is összefüggenek az ESForce-al. Ugyanis társtulajdonos a cégnél:

Forrás: LinkedIn

Szóval a pénzcsap elméletileg megállt, gyakorlatilag viszont mégsem!

Elképzelhető, hogy csak egy kis trükközésről szól az egész és ez is csak porhintés a cég mögötti milliárdok tisztára mosásához.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva