Counter Strike

21 év alatt betiltanák a randomfaktort, az USA-ban átalakulhat a gaming piac


Egy amerikai politikus szerint az alkohol tilalomhoz és a szerencsejátékhoz hasonlóan a virtuális ládákat és pakkokat is tiltani kellene 21 év alatt.

Chris Lee, hawaii-i képviselő nagyon a szívén viseli az online szerencsejáték és a gaming kapcsolatát. Szerinte ugyanis a ládák és loot boxok ugyanúgy szerencsejátéknak számítanak, mint egy félkarú rabló a kaszinóban.

Ennél fogva ugyanazt az életkor-szabályozást vezetné be az USA-ban ezekre is, mint a kaszinóra. 21 év alatt tilos!

Első célpontja az EA volt a Star Wars: Battlefront 2 kapcsán. Szerinte az ilyen modellek függővé teszik a fiatalokat és egyre több pénz költésére kényszerítik őket:

A felszólalás sikerén felbuzdulva azonban még tovább ment, most már minden véletlenfaktorral rendelkező online tartalmat betiltana 21 év alatt.

Bármilyen loot boxot, a CS:GO ládákat, a Hearthstone pakkokat, mindent!

Ahol csak százalékos esély van bizonyos dolog bekövetkezésére, hogy egy ingame tárgyhoz jussunk, de a tárgyat magát nem vásárolhatjuk meg, azt mind betiltaná.

A kiadók ugyanis szerinte kihasználják, hogy a felhasználók mennyire akarják a loot boxban, ládában vagy pakkban szereplő tárgyat, ezért addig veszik, amíg meg nem kapják.

Külön kitért a “pity timer” jelenségre, ami egy idő után biztosítja a sikert. Hearthstone-ban ez bevallottan azt jelenti, hogy legrosszabb esetben is minden 40. pakkban fixen lesz egy legendary kártya. Ez olyan, mintha a Valve azt ígérné, hogy figyeli a felhasználókat és minden 100 láda között garantáltan lesz egy kés! Azt nem mondaná el, mikor és milyen kés, de 100 ládában biztosan lesz egy.

Forrás: Imgur

Chris Lee szerint ez csak egy újabb fogás, hogy a felhasználót idekösse. Hiszen 90 láda után lehet elmenne a kedve és kiszállna, de a következő 10-ben már ott a siker, ezért még többet költ. És mikor kipörög a kés, minden korábbi sikertelenséget elhomályosít a győzelem édes íze, ami még mélyebbre löki a függőségben.

A Loot boxok, ládák és pakkok félkarú rablóhoz való hasonlítása kicsit erős, de lássuk be, akad benne igazság bőven!

Lee és csapata tehát azon dolgozik, hogy megtámadjanak egy 1994-es törvényt, mely szerint a videojátékok kívül esnek a szerencsejáték határain.

Ha sikerrel járnak, és a videojátékokban található “gambling” elemekre is átültetik a szerencsejáték törvényeket, akkor az USA, mint gaming piac drasztikus átalakulás elé néz.

Ládák helyett maradnak a fixen megvehető tárgyak, szerencsefaktor és pity timer nélkül.

Forrás: PCGamer

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva