Hearthstone

Blizzard, ülj le, egyes: egy szót sem szóltak erről Rexxar kapcsán


Ráizgultál az új Hunter deckekre? Akkor van egy rossz hírünk.

Már a Kobolds and Catacombs megjelenése előtt is voltak olyan elvetemült játékosok, akik egy kontrollos, spellekre építő Hunter-variánssal próbáltak sikereket elérni. A Spell Hunter paklitípus pedig az új kiegészítővel végleg valósággá vált, hiszen a friss lapokkal a Blizzard egyértelműen ebbe az irányba próbálja eltolni a class-t – a lapok többsége legalábbis ezt a vonalat erősíti, élükön a Legendary fegyverrel. Az első tapasztalatok alapján nem is teljesít rosszul a deck a ladderen!

Kép: Hearthpwn

Mivel a pakliban nincsenek lények, ezért kiemelt szerep jut Deathstalker Rexxar számára, hiszen az általa teremtett Zombeastek a legfőbb win conditiont jelentik a deckben. Nem sokkal a Kobolds and Catacombs megjelenése után azonban feltűnt egy furcsa dolog a játékosoknak:

Deathstalker Rexxar nem használja az újonnan megjelent Beasteket.

Elsőre azt hihették, hogy csupán valami frissítési bugról van szó, de később kiderült, hogy a lépés abszolút szándékos: Mike Donais vezető dizájner megerősítette, hogy direkt nem adtak hozzá új Beasteket a Death Knight hőshöz, és ez így lesz a jövőben is. Az ok: a különböző nyelvű verziók szövegezési sajátosságai miatt nehéz összehozni, hogy minden lehetséges kombináció beférjen a szövegdobozba.

Kép: Hearthpwn

Ezzel a lépéssel mindössze három “apró” probléma van.

  • A Blizzard egy árva szót nem szólt erről előzetesen, pedig biztos sokan vannak, akik pont az új lapok miatt craftolták le Rexxart.
  • Hamarosan óriásit fog gyengülni a lap, hiszen nem elég, hogy nem bővül az új Beastekkel, de a tavaszi Standard rotáció során még ki is fognak esni az Old Gods, Karazhan és Gadgetzan kiegészítőkben megjelent Beastek a palettáról, köztük az egyik legjobb opció, a Dispatch Kodo. Vagyis nem hogy nem bővül a felhozatal, de még zsugorodni is fog – kvázi “nerfelték” ezzel a lapot!
  • Egy olyan paklitípus egyik kulcslapjáról beszélünk, amit most szeretne erősíteni a Blizzard.

A legszomorúbb az egészben, hogy borzasztóan egyszerű lenne megoldást találni a problémára. Ha a szöveg hossza ekkora gond, akkor kerüljön a szövegdobozba annyi, hogy “A + B” (a két választott Beast neve), a képességek kerülhetnének a lap alá, mint a különféle buff effektek esetében. De adott esetben a betűmérettel is lehetne játszadozni.

Lényeg a lényeg: ezt kegyetlenül rosszul intézte a Blizzard. Nem is feltétlenül önmagáról a problémáról van szó, hiszen alapvetően hihető magyarázatról van szó. Ám az, hogy meg sem próbáltak rá megoldást találni ÉS nem is szóltak róla előzetesen a játékosoknak, az mindenképpen csalódást keltő…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva