League of Legends

A gold-egyensúly miatt nerfelni fogja a támogatók kedvenc eszközeit a Riot!

Cloud - Igrici Áron - 6 éve Címkék: Heal, Shield,

Nem nagyon szeretnék a fejlesztők, ha újból beköszöntene az Ardent Censer meta.

Jelenleg a League of Legends fejlesztői egy nerfet tesztelnek a Forbidden Idol tárgyon, na meg az ebből épülő gyógyító/pajzsoló fejlesztéseken.

Forrás: LoL Wikia

Ha megnézzük, mennyi tárgy épül ki a Forbidden Idol-ból, észrevehetjük, hogy pusztán egy tárgy megpiszkálásával egy egész kategóriát képes gyengíteni a Riot. A nerf oka valószínűleg az új rúnarendszerrel érkező lehetőségek erőssége, az olyan karakterek mint Lulu vagy Janna például sokkal gyorsabban szerez pénzt jelenleg, mint eddig, így sokkal gyorsabban is jutnak meghatározó gyógyító, vagy védelmező tárgyakhoz. A fejleszetők nem szeretnének még egy olyan időszakot, mint amit az Ardent Censer hozott korábban, így még időben lépnének az ügyben.

“Éppen tesztelünk egy gyengítést a Forbidden Idol kapcsán, ez a nerf természetesen érinteni fogja azokat a tárgyakat is, amik az Idol-ból épülnek. A fő fókusz a gyógyítás és a pajzsok erejének szabályozása. Ezeknek a tárgyaknak az ereje kiegyensúlyozott volt az előszezon előtt, ám az új rúnarendszer bevezetése után azok a támogatók, akik profitáltak az Idol-tárgyakból, sokkal több aranyat kezdtek el szerezni, így gyorsabban is jutottak el a kiépített tárgyakig. Ebben a helyzetben pedig az adatok túl erősnek számítanak.”

Riot Meddler arról nem tudott pontos információt adni, hogy mikor lesz az élő szervereken is elérhető ez a változtatás, ám elmondta, a terv az, hogy minél hamarabb megjelenjen mindenki kliensében a nerf. Az egyetlen visszatartó erő a rövidtávú változások kezelése:

“Biztos vagyok benne, hogy hosszútávon ez egy jó változtatás lesz. Amit viszont nem látunk át teljesen, hogy ez a változtatás mit okozna rövidtávon a metával. Vacillálunk még, hogy azonnal elérhetővé tegyük a módosítást, vagy vizsgáljuk tovább az esetet és csak egy kicsit később toljuk ki a nerfet az élő szerverekre. Összességében egy jó változásnak tartjuk, de nem biztos, hogy most lenne a legjobb belevágni. Talán könnyebb lesz a következő év elején, amikor nincs ekkora űr két frissítés között, mint most az ünnepekkor, ugyanis ha komoly gondot okoz a nerf, akkor gyorsan orvosolni kell majd a hibát.”

Szerintetek nagyban befolyásolná a játék képét egy ilyen jellegű változtatás?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva