Counter Strike

ELEMZÉS: Épphogy, de nyerte debütáló meccsét az új GameAgents


Nehezen, de összejött a MANS NOT HOT ellen a mérkőzés! A világranglista 71. helyezettjét 16:14-re verte az új magyar lineup.

Sok kérdés merülhetett fel bennünk, hogy ki nyer, milyen pályán, illetve hogy ki AWP-zik majd a magyar srácoknál. És mit kezd majd az új csapat 2 Majort is megjárt dán játékos, AcilioN és Tenzik ellen élesben? Ezekre mind-mind választ kaptunk a Stream.me Gauntlet negyeddöntőjében.

Ráadásul csupa pozitív meglepetést. Kicsin múlott, de meglett.

Fontos tudni, hogy Mirage a GA egyik legerősebb pályája, a banoknál Gabessonék igyekeztek kiszedni az ellenfél top mapjait, név szerint Cobblestone-t és Train-t. Mivel Mirage inkább egyetlen AWP-t használó pálya, a távcsövest koloRRR forgatta. 23 killt el is húzott vele, a meccs második legjobbja lett a statisztikák alapján. Amik persze csak számok, lehet valakinek rossz statja, ha a csapatnak nem megy. Szerencsére ezúttal csapatként is topon voltak a magyarok.

hltv.org

Első félidő

  • A bukott késkör után a GA került T oldalra, ami kedvezőbb volt nekik az összeszokás ezen szakaszában. Azonban a pisztolykör nem ment jól a srácoknak, a taktika jó lett volna, azonban a MANS NOT HOT (továbbiakban MNH) egyenként darálta le őket.
  • A második körben egy forcebuy keretei közt tudtak bombát rakni, azonban elbukták, igaz csak egy CT-t hagytak életben.
  • A harmadik körben rakott bomba miatt rávettek a srácok, bár aaronnak csak egy deagle, campernek pedig egy galil jutott, a kört így is lehozták és egy AWP-t is mentettek az enemytől.
  • Innentől kezdve vonatban haladtak egészen 8:2-ig, ahol gabesson maradt 1 vs. 1 szituácóban, amit az ellenfele húzott be, így meg lett a 3. köre az MNH-nak.
  • A következő körben koloRRR és FLEAV, a két fiatal játékos maradtak 2 vs. 2-ben, és sajnos a tapasztalt ellenfelek könnyen túljártak az eszükön, okosan, közösen darálták le őket.
  • FLEAVék ezután ismét kör nyertek egy nehézkesen, de nem agresszívan hozott 1 vs. 1 után. Az MNH egy eléggé szedett-vedett setuppal vágott neki a félidő utolsó körének, mivel az azelőttit is forceolták. Az utolsóra nem maradt pénzük, DE egy agresszív mid push után megzavarták a magyarokat, és a földről felporszívózott ak-kal lehozták a kört, így 10:5-tel fordultunk.

Második félidő

  • MNH nem bonyolította túl, egy klasszikus beton B rush-t választott első körének. Bombát gond nélkül raktak, B-t aaron és camper védte, a két új játékos, akik nem nagyon játszottak még együtt. Hiába volt ott Közép-Európa legerősebb usp-je, több oldalról vadászták le őket, emberveszteség nélkül nyerte a pisztolykört az ellenfél.
  • Bukott pisztolykör után érkezett a szokásos forcebuy, amit sikeresen lehoztak koloRRR-ék. Ezután ők kaptak egy forcebuyt az arcukba, összesen 3 kört nyert ezzel az ellenfél, hiába vett rá koloRRR a glass cannon awpre.
  • 11:9-re jött vissza az enemy, amikor a bukott eco után érkezett a jól megérdemelt fegyveres kör, FLEAV a mentett mac10-zel darálta szét A rámpán az érkező terroristákat, 4 killt kapart össze ott, összesen 3 kört hoztak zsinórban.
  • 13:9-nél érkezett amire mindenki várt: dupla AWP a ct oldalon. Camper és koloRRR, Magyarország talán két legjobb AWP-se, sajnos nem úgy működött, ahogy várták volna, mindketten csak 1:1 killt szedtek össze. Ez a kör aaron 1 vs. 1-én múlt, remek timinggal lőtte le az ellenfél AWP-sét.
  • 14:9, egy oda-vissza verés, 15:10, majd érkezik az utolsó szenvedős 5 kör, ahol majdnem hosszabbításra vitték a meccset. Azonban 15:14-nél a dupla AWP-s felállásnál nem camper, hanem aaron vitte a másik snipert. Érdekes, de aaron duplázott, koloRRR pedig 1 embert lőtt le. Bejött a húzás, a kör meglett, és ez a fontos.

Dióhéjban: sok olyan hiba van, ami valószínűleg a kommunikáción úszott el, ez idővel javulni fog, csak sokat kell gyakorolni és együtt fejlődni. Az egyéni megmozdulások szépek voltak, viszont úgy néz ki, hogy a két új játékos még keresi a helyét a csapatban, ezt is az idő fogja megmunkálni.

A kupában már csak egy meccset kell nyerniük, és ott vannak a döntőben, ami már fix pénz, azonban ha vesztenek, ők is kiesnek. A pénznél persze most fontosabb feladat, hogy a srácoknak egymásra kell még találniuk. Nyilván campernek meg kell szokni az új környezetet, több mint fél évet töltött el egy fix csapatban, ami magyar viszonylatban nagyon sok. Aaronnak sem megy még úgy a fragelés, gabessonék más stílust képviselnek, mint az előző csapatok. Kell 1-2 hónap, és akkor talán Magyarország legütőképesebb lineupját láthatjuk majd.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva