Counter Strike

Egy hónapja létezik a Trust Factor, lássuk az eddigi tapasztalatokat


A CS:GO új karma rendszere eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Velünk van a baj és rosszul használjuk, vagy maga a Trust Factor a hibás?

A Trust Factort egyfajta Megváltóként üdvözölték a játékosok egy hónapja, mikor az Operation Hydra után bekerült. Mindenki azt remélte, a Trust Factor és a Prime együtt végre elhozza a tökéletes, toxic- és csalásmentes CS:GO-élményt.

Kezdetben viszont senki nem tudta, milyen gyorsan hoz majd változást? Egyáltalán mi változik majd hatására?

Szerencsére azt, hogy hogyan növelhető a Trust Factor pontszám, azért össze lehetett szedni infókból. Ez továbbra is nagyon ajánlott!

6 dolog, amitől megugrik a Trust Factor pontszámod az új karma rendszerben – gamer.hu

Bár hivatalos lista nincs az algoritmus működéséről, csak úgy, mint a Rankup rendszernél itt is sejthető, mik állnak a háttérben. A Valve ugyan hivatalosan nem tette közzé a CS:GO legújabb karma rendszere, a Trust Factor összetevőit, de apránként azért csak összeáll a kép!

Lássuk az első hónap tanulságait

Mostanra már tisztán látszik, hogy a Trust Factor csak a Prime alternatívájaként használható! Együtt a kettő nem megy, ami hatalmas veszteség, az lenne az igazi! Szóval vagy Trust Factor és Nonprime, vagy marad az eddigi Prime. Vannak akik próbálgatják, de kis idő múlva előjön a nonprime átok és a csalók:

Akik viszont használják, ne egyből reméljenek sikert. Mivel az első használatkor kevés információ van a profilunkról, kell pár meccs, mire a játék minket is berak egy polcra. És utána már tényleg velük azonos hozzáállású és képességű társak érkeznek MM-ben. Vagyis az első pár héten túljutsz a nehezén, és utána jön a fellélegezés:

Persze a Trust Factor pont az előbb említett dolgok miatt, furcsaságokat is hoz. A hozzáállás és a skill lehet azonos, a rutin viszont közel sem. A veteránok, akik még komolyan veszik simán találkozhatnak új, felrötekvő játékosokkal, így a többezer órások akár pár hónapos playerekkel lehetnek egy csapatban.

Prime mellett nagyon jól szűrné a csalókat, a hackerek és pofátlanul csaló ellenfelek a dupla rostán már nehezebben mennének át. Illetve ha valaki új accountot vesz, nehezen jutna el Prime-ig, és még nehezebben olyan magas Trust Factor pontszámig, hogy összekerülhessen a becsületes játékosokkal.

De mivel együtt nincs a kettő, rengetegen panaszkodnak csalókra a Trust Factor MM-eken, ami igaz is. Tényleg ott vannak. Elméletileg csak a legelején, a “besoroló” meccseken, ahonnan a becsületes játékosok hamar kitörnek.

A fentieken túl sokan említik még a Trust Factor meccsek kapcsán, hogy nehezen talál 10 embert a játék. Ez leginkább azért van, amit az előbb is említettünk. Az emberek rosszakat hallanak és nem akarják kipróbálni és tesztelni a béta fázisú funkciót.

Sajnálatos tény, de rendkívül kevés a Trust Factor MM-et indító játékos.

Így azonban nem lesz anyag, amivel dolgozhatna és idővel tényleg feleslegessé válik.

És a legtöbb rossz tapasztalat tényleg pont amiatt születik, mert az elején csalók mellé kerülnek, vagy toxic társakat kapnak a “besoroló” meccseken. De ennek egyetlen oka van, hogy az új Trust Factor játékost még nem értékelte a rendszer, így nem tudja hova dobni.

Bármennyire is nehéz, érdemes lehet kibírni ezt a pár meccses időszakot, mire az algoritmus felismeri, milyen játékossal van dolga. És onnan már nyugodtabb meccsek, jobb élmény következik.

Ti milyen tapasztalatokat szereztetek eddig a Trust Factor karmarendszeréről?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva