Counter Strike

Már nem csak a csalóktól kell félni – visszatért a DDoS


Van idegesítőbb annál, hogy lecsalnak, egy új probléma ütötte fel a fejét.

Egy reddit felhasználó panaszkodott arra, ami egy Globál meccs közben történt, de nem a szokásos lecsalás történt meg, hanem miután nem sikerült az ellenfeleiknek kört hozni, hirtelen ledobálta őket a szerver. Ez odáig fajult, hogy már visszajönni sem tudtak, így persze simán megnyerte az ellenfél csapata a meccset. Az ellenfél csapata pedig elkezdte spammelni a chatet az srácok IP címeivel, szóval egyértelműen ők DDoS-olták őket, sőt, még azt is elárulták, hogy 50 $-t fizetnek a szolgáltatásért havonta. Sajnos jött még visszajelzés másoktól is, szóval nem ez az egyedüli eset.

Tehát 13 000 Ft-ot dobnak össze ezért a szolgáltatásért havonta, ettől egyből elkezdett pörögni a játékosok agya, hogy mennyire lehet valakinek rossz élete a valóságban, ha ennyit félretesz csak azért, hogy kiszúrjon másokkal az interneten. A DDoS egyébként nem mai találmány, a lényege, hogy hatalmas mennyiségű kérés érkezik az adott IP cím felé, így a kiszolgáló már nem győzi kiszolgálni ennyi adattal, így vagy rendkívüli mértékben belassul a kommunikáció, rosszabb esetben pedig egyáltalán nem lesz internet. Ehhez pedig egy combosabb szervergép is elegendő, de az igazi profik zombihálózattal, vagy több szerverrel egyszerre csinálják.

Ismerős ez valahonnan, ugye? Annak idején rengeteg profival történt meg, főleg a fogadások miatt, hogy DDoS-olták a játékosokat, ha nem úgy állt a fogadás, ahogy a hackereket felbérlők szerették volna. Ám ez a fogadásokkal együtt megszűnt szerencsére.

A kérdés az, hogy mennyire terjed el ez a trend és mennyien fogják a DDoS-olást nyomatni. Az igazi kellemetlenség ugyanis ezzel, hogy még bant is kapunk, mert úgy érzékeli a rendszer, mintha kiléptünk volna a játékból, ez pedig még idegesítőbb, mintha “csak” szimplán lecsalna valami gyengébb értelmi képességű kis srác.

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva