Hearthstone

Már Shamanból is van “egyspelles” verzió


Wirer így rakná össze a Spiteful Summonerrel felálló változatot.

A Kobolds and Catacombs megjelenése óta több class-ból is felbukkantak olyan paklik, melyekben mindössze egy- vagy kétféle – jellemzően drágább – spell szerepel csupán. Ennek oka nem más, mint az egyik új lap, a Spiteful Summoner, melynek működését könnyen befolyásolhatjuk, ha minimalizáljuk a deckben a varázslatok számát.

Kép: Hearthpwn

A legnagyobb sikereket a Dragon Priestben érte el eddig a lap, ahol leginkább Free From Amberrel, illetve esetenként Mind Controllal szokták kombózni, de más class-okban is bizonyított már.

…Shamanban éppen kevésbé, ami persze betudható annak is, hogy általánosan alacsony Thrall jelenlegi népszerűsége, az egyik ismert játékos, Wirer azonban most – a követői kérésére – összetett egy Summoner Shaman verziót. Íme a lista.

Kód: AAECAaoIAuACkbwCDrIBgQSoBdQF8gXwB/UI96oC0bwC/s0Cjc4Cw9IC+9MC1+sCAA==

A kulcslap a Lesser Sapphire Spellstone, hiszen ez az egyetlen spell, amit elő tud rántani a Spiteful Summoner. A gyakorlatban tehát egy 4/4-es testet és egy random 7-dropot kapunk, ami egész jónak mondható: a 38 lehetséges kimenetel közül csupán kettő van (Silver Vanguard és Lynessa Sunsorrow), ami kifejezetten rossznak számít.

A Spellstone nagyjából meg is határozza a további kereteket, hiszen elég egyértelmű, hogy mire kell innen építeni: az Overloadra, ami rögtön hozza is magával a Snowfury Gianteket, melyek pont ideális célpontok a zafír kavics számára.

Kép: Hearthpwn
Kép: Hearthpwn

Végeredményül a nagylényes Shaman egy újfajta változatát kapjuk, amiből nem hiányzik természetesen a Flamewreathed Faceless és az Earth Elemental sem. Leginkább ezeket és az óriásokat szeretnénk célozni a Windspeakerrel, amikben igen durva kivégző potenciál van, a korai játékban pedig a kalóz-csomag, illetve a kötelező Jade Claws igyekeznek segíteni kontrollálni a boardot.

A fenti paklival nyilvánvalóan nem született meg az új meta-breaker, ám aki Shamannal próbálkozna ebben a mostani, meglehetősen Shamanmentes metában, az vethet egy pillantást a fenti deckre, amiben ráadásul Patches az egyetlen Legendary – igaz, Epic lapokkal már szépen el van eresztve a pakli. Jó kísérletezést!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva