Counter Strike

Coldzera a világ legjobbja, már megint!


Nem valószínű, hogy sokakat meglep, de most vált hivatalossá: 2016 után 2017-ben ismét coldzera lett a legjobb. És nem csak a HLTV gondolja így.

Korábban már írtunk róla, hogy a FaZe lelőtte a poént, bár a két fennmaradó spotnál valószínűleg kevesen tippeltek volna arra, hogy NiKo fut be az első helyen, és coldzera lesz a második. Azok száma pedig még kisebbre tehető, akik azt gondolták, hogy egy nevető harmadik fog megjelenni az első két hely valamelyikén.

Kiszivárgott az első két hely is – Íme a HLTV Top20 2017

Tavaly után tehát 2017-ben is Marcelo “coldzera” David a világ legjobbja a HLTV szerint. Ezt valószínűleg nem csak ők gondolják így, szerintem a legtöbben ebben egyetérthetünk. A statisztika nem minden, de a számok sem hazudnak, gyakorlatilag minden fontosabb mutató tekintetében ő volt a legjobb.

Legjobb értékelés nagy-versenyeken (1.24), legjobb értékelés ezek rájátszásában (1.22), legjobb KAST arány (75.9%), legjobb összesített KD (+948), legjobb Terror-rating (1.29), legtöbb megnyert clutch (72).

Fotó: Gamer Assault Weekly

Bár majort nem nyert idén az SK, így is ő lett az EVP az ELEAGUE-n (elődöntő) és a krakkói PGL-en (negyeddöntő) is. Ráadásul a brazil csapat így is behúzott nyolc nagy-versenyt, és ezek során ötször is coldzera lett a torna MVP-je.

2015-ben még kevesen és keveset hallottunk róla, de az év vége felé már akkor is megmutatkozott tehetsége. 2016-ban már a világ legjobbja tudott lenni, és 2017-ben ezt a jelzőt magán is tudta tartani. Igazi hollywoodi sikersztori. És még mindig csak 23 éves…

Borítókép: eSportsJunkie

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva