Counter Strike

NA>EU! A Cloud9 nyerte a Majort, nem is akárhogy!


Hihetetlen izgalmakat követően a Cloud9 nyerte a bostoni ELEAGUE Majort, miután 3 pályán (14:16, 16:10, 22:19) legyőzték a FaZe csapatát.

A hazai közönség előtt szereplő Cloud9 kezdte a vétózást, Nukeot bannolták, míg a FaZe Cobblestonet. Az észak-amerikaiak Miraget választották, miközben GuardiaN-ék Overpass mellett döntöttek. Jött még egy Train (a FaZe által) és egy Cache (a C9 révén) ban, így eldőlt, hogy Inferno lesz a decider pálya.

Tarikék a finálét megelőzően már négyszer játszottak Mirage-on ezen a majoron, és összesen 22(!) kört bukva meg is nyerték mindegyiket.

A döntőt is kifejezetten jól kezdték, a terror oldalról startoló C9 már 8:1-re is vezetett, de aztán szépen lassan feljött rájuk a FaZe. 8:5 után sikerült egy 3v5-öt nyerniük, azonban a félidő utolsó körét GuardiaN-ék húzták be, szintén kettős emberhátrányból. Vagy fogalmazzak úgy, hogy az AWP-s húzta be egymaga?

A második félidő pisztolykörét a FaZe nyerte, de a C9 rögtön tudott válaszolni egy CZ/Scout körrel. Stewie és csapata megint elhúzott, azonban 12:7 után – a játékrész első fegyveres körétől kezdődően – egészen map pontig szárnyalt a FaZe. Itt sem volt vége, a Cloud9 feljött 15:14-ig és az utolsó kör döntött a továbbiakról.

Ekkor karrigan(?) bemondta, hogy “rush B”, olof lőtt egy triplát, a FaZe pedig megnyerte a C9 választását!

Overpass hasonlóan alakult az első pályához, az ezúttal CT-ben kezdő Cloud9 végig kontrollálta az első félidőt. Már 8:0-ra is vezettek, a FaZe ekkor tudta behúzni első köreit. A nagy playeket ezúttal is GuardiaN prezentálta, aki zseniális megmozdulásaival végig tartotta a lelket a csapatban.

Ezt követően megint a Cloud9 volt a domináns fél, ráadásul a FaZe már a 12. körre elhasználta mind a négy taktikai időkérését. Skadoodle-ék a fennmaradó öt körből négyet megnyertek, így 12:3-al fordulhattak. A második félidőt rain nyitotta egy 3k-val, egy ehhez hasonló egyéni villanást Mirage-on is bemutatott, igaz akkor terrorként. És, ha már Mirage: most is “hiába” nyerte a pisztolykört a FaZe, a Cloud9 újfent lereagálta azt egy forcebuy-os nyert körrel.

Aztán ezt megismételhette volna a FaZe is, de GuardiaN dupla entry ide vagy oda, Skadoodle 1v3-at hozott, ezzel 10 körre növelve csapata előnyét.

Az anti-eco megnyerését követően 11 map ponthoz jutott a C9, ám a FaZe csak ekkor kezdett el játszani. Sorra hozták a köröket, melyek közül kiemelkedik a zsinórban ötödik megnyert, amikor is NiKo egy 3v4 szituáció során egymaga megfogta B siteot. Kellett is már tőle valami, hiszen egészen idáig nem sok emlékezetes jelenete volt a döntőben.

A 11 körös hátrány azonban soknak bizonyult, a C9 pedig – többek között a folyamatos időkéréseknek köszönhetően – sikeresen összehozott egy nyertes kört. Következhetett hát Inferno, aminél ikonikusabb decider pályát aligha lehetett elképzelni!

Gondoljatok csak a fnatic és a NiP Major-döntős összecsapásaira, melyből kétszer (Köln 2014, Katowice 2015) is Inferno volt a végső map. De nem kell messzire visszamenni az időben, a legutóbbi nagy verseny (Gambit vs. Immortals, Krakkó, 2017) fináléjában is ez a pálya volt a sorsdöntő.

A verseny MVP-je az a Skadoodle lett, aki korábban – rekordot jelentő 8 Majoron át – még a csoportból sem jutott ki. A Cloud9 játékosa örömkönnyek közt vette át a díjat.

Azt már mondani sem kell, hogy a harmadik pályát is a Cloud9 kezdte jobban, hiába bukták el a pisztolykört, egy ötös győzelmi szériával válaszoltak. A FaZe értelemszerűen nem szerette volna, hogy megint elhúzzanak az amerikaiak, így megpróbálták felvenni a tempójukat, ami sikerült is. Kifejezetten kevés helyet hagytak a C9-nek, jól olvasták annak köreit, ráadásul az entry párbajokat is rendre a FaZe nyerte. Utóbbi szépen ledolgozta hátrányát, sőt 8:5-re el is húzott.

Ekkor azonban jöttek a menetrendszerű Skadoodle playek, melyekkel 7:8-ig felzárkózott a Cloud9.

A két megnyert kör ellenére folytatódott minden tovább, a szünet után is a FaZe tartott nagyobb erődemonstrációt. Az “iskolakörök” elvesztését követően bár megnyerte az első fegyveres kört a Cloud9, a terrorok rögtön kettővel válaszoltak. Aztán 13:8 után megint becsúszott egy moneyf*ck, így tarikéknak gyakorlatilag folyamatosan gyenge vásárlásokkal kellett eszközölniük.

A rossz sorozatot 14:9 után tudták megtörni, de a 14:11-nél bekövetkező NiKo dupla entry megpecsételte a sorsukat. Vagy mégsem?

Hiába a FaZe négy meccspontja, a Cloud9 kiharcolta a hosszabbítást! Zseniális körök sora következett: 15:11-nél tarik lőtt négyet A rakón, majd az utolsó két körben egyaránt Stewie2k brillírozott. Az idővel mindkét alkalommal érdekesen bánó FaZe-sek még összehozhatták volna az utolsó másodperces plantokat, de Stewie előbb hatosról, majd a rendes játékidő utolsó körében hármasról szállította az AWP frageket.

Jöhetett az MR3-as overtime, melynek során az észak-amerikaiak kezdtek CT oldalon. Különösebb akadályokba nem is ütköztek, mind a három kört bevédték, így most már ők voltak azok akik több meccslabdát is a magukénak tudhattak. Azonban a FaZe se tombolán nyerte a döntőbeli helyét, ők is behúzták a maguk három körét CT-ből, így jöhetett a második OT.

Ilyen körülmények között erre egyébként még soha nem volt példa: Major-döntő decider pályáján először fordult elő kétszeri hosszabbítás.

Mondjuk arról azért ne feledkezzünk meg, hogy 18:17-nél majdnem 4v2-t bukott a FaZe (és ezzel akkor az egész Majort is!), GuardiaN-nak kellett a helyén lennie, de hiába a hatalmas teher: nem remegett meg a keze, behúzta az 1v2-őt.

A második hosszabbítás már kevésbé volt sablonos, rögtön az első körben egy utolsó másodperces defuse döntött, méghozzá a Skadoodle elleni 1v1-et 12 hp-val túlélő NiKo jóvoltából. Az overtime során először jutott vezetéshez a FaZe.

A következő körben egyből egy újabb hatalmas playnek lehettünk szem- és fültanúi: tarik ACE, de nem is akárhogy! Kettőt ölt az AK-val, lerakta a bombát, majd a 2v3 afterplant szituációt már egy AWP segítségével oldotta meg. Autimaticnak sok feladata itt nem akadt.

Aztán ez akkora löketet és mentális előnyt adott a Cloud9-nak, hogy innentől kezdve már kört sem buktak, 22:19-re behúzták Infernót, és ezáltal az egész Majort is.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva