Hearthstone

Basic + Common paklik kezdőknek #2 – Hunter


Cikksorozatunkban az ingyenes és legolcsóbb lapokból ajánlunk deckeket azoknak, akiknek még szűkös a lapkészletük.

Minden kezdet nehéz – a gyakran használt mondás tökéletesen igaz a Hearthstone-ra is. A szűkös lapkészletből gazdálkodó újoncoknak nem könnyű felvenni a kesztyűt azokkal szemben, akik már régebb óta játszanak, egy kis segítséggel azonban hamarabb jöhetnek az első sikerélmények. Mi most az első lépésekben igyekszünk támaszt nyújtani: cikksorozatunkban minden class-ból ajánlunk egy paklit, ami kizárólag Basic és Common ritkaságú kártyákból áll, vagyis kezdő lapkészlettel sem elérhetetlen.

A második részben egy kifejezetten agresszív összeállításról olvashattok – lássuk, hogyan győzhetjük le az ellenfeleket Hunterként.

Basic + Common Hunter
Kód: AAECAR8AD6gCtQO7BdkH6weXCNsJgQrquwLrwgKOwwLXzQLd0gLh4wKL5QIA

Ha Hunter, akkor “face is the place” – ezt a mondást minden Hearthstone-os hamar megtanulja. Persze vannak olyan Hunter deckek is, amik nem erről szólnak, erre a mostanira azonban egyértelműen igaz. Íme a legfontosabb tudnivalók!

  • Mulligan: Valamilyen 1-dropra mindenképpen szükség lesz a kezdőkézben, így a Dire Mole, az Alleycat és a Fire Fly mind kívánatosak (ebben a sorrendben). Ha nincs egyik sem, akkor a Trackinget érdemes megtartani, hogy kihasználjuk a manát, illetve hasonlóan agresszív deckek ellen a Candleshot is jó nyitás, különösen akkor, ha nem mi kezdünk. Ha nálunk a kezdés, akkor érdemes az 1-2-3-jellegű kezdőkézre hajtani (pl. Dire Mole —> Crackling Razormaw —> Animal Companion vagy Alleycat —> Scavenging Hyena —> Bearshark).
  • Miután a középjátéktól felfelé erősen romlanak az esélyek (nincs se laphúzás, sem önmagában nagyot fordító lap a deckben), ezért érdemes a lehető legagresszívabban játszani és arcra menni. Az ellenfél lényeivel legfeljebb akkor érdemes foglalkozni, ha egy kisebb minion beáldozásával bevédhetünk egy nagyobbat, egyébként hagyhatjuk az ellenfélre a trade-elést.
  • A negyedik körös Houndmastert mindig igyekezzünk jól előkészíteni, hiszen ez a pakli egyik legerősebb lapja (4-ért kvázi 6/5, amiből 2/2 rögtön fel is használható). A harmadik körös Bearshark például ideális célpont, ha tisztán tudjuk tartani az ellenfél boardját, akkor nagyon kevés lap tehet csak keresztbe.
  • A negyedik-ötödik körtől kezdődően egyre nagyobb szerep jut a Hero Powernek, hiszen ha nem tudunk korán nyerni, akkor ez válik az első számú win conditionné. Ez egyben azt is jelenti, hogy meg kell próbálni minden körben használni, hogy folyamatos nyomás alatt legyen az ellenfél. Egy 2-3-at ütő lény kirakása helyett például szinte mindig jobb, hiszen legalább két körig életben kellene tartani az adott miniont, hogy jobban járjunk, ami nem könnyű. Persze ha van manánk, akkor pakoljunk!
  • A Kill Commanddal érdemes várni a végjátékban, ha nincs Beastünk mellé, győzelem és vereség között jelentheti a különbséget, hogy 3-at vagy 5-öt tudunk lőni vele.
  • Az ellenfél terülését az Unleash the Hounds tudja kezelni, különösen akkor, ha az Animal Companionből tudunk szerezni egy Leokkot (+1 sebzés). Nagyon jó kombó a Scavenging Hyenával is.

Lapok, amikkel bővíthető a deck

  • Rare: Eaglehorn Bow, Golakka Crawler, Savannah Highmane
  • Epic: Bittertide Hydra, Corridor Creeper

Jó játékot a paklihoz! Hamarosan jövünk a cikksorozat következő részével, melyben egy Mage pakliról olvashattok majd.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva