League of Legends

Hivatalos: Már tudjuk az új hős pozícióját, sőt a játékstílusáról is szó esett


Egy hete bejelentették az idei első Champion Roadmap megjelenését. Érkezett is, fel is kavarta az állóvizet!

A 2018-as év első új karakterét a tegnapi nap megjelenő Champion Roadmap-ben vezette fel a Riot Games. Ugyan el nem árasztottak minket információval, azért megtudtunk némi újdonságot a League of Legends legújabb bővítményéről.

Kezdetnek például megkaptuk a pozíciót, az új karakter lövész lesz, ezzel Xayah után a második új marksman-t kapjuk 7 hónap alatt. Az új lövész gondolata abszolút érthető, ha összehasonlítjuk az alsó ösvény carry hőseinek számát a többi pozíció hőseinek számával, láthatjuk, hogy diverzitás szempontjából a lövészek nincsenek túl jó helyzetben. A csoport növelése tehát teljes mértékben indokolt.

Továbbá elhintették nekünk, hogy milyen jellegű játékstílusra kell majd számítanunk. Egy igazi playmaker karaktert fogunk kapni az új lövész formájában, nagy lesz a rizikófaktor a játékunkban, ám ha jól abszolváljuk a helyzetet, kifizetődik minden izzadtságcseppünk. Vayne is például ebbe a “high risk, high reward” playmaker csoportba tartozik, ezen a nyomon elindulva reméljük kreatív lesz a Riot és egy igazán izgalmas karaktert kapunk.

A jövőheti Champion Roadmap “valami extrát” tartogat nekünk!

Apropó játékstílus, a Champion Roadmap-ben szó volt arról is, hogy ezt a játékstílust rendhagyóan kell majd használni. Az új lövészt az ellenséges vonalak mögött fogjuk tudni a legeffektívebben használni, nem úgy ahogy a standard lövészeket, akik megbújnak a saját csapatuk védvonala mögött. Hogy ez pontosan gyakorlatban mit jelent, csak a hivatalos megjelenéskor derül ki, ám annyi biztos, hogy elsőre ez úgy hangzik nekünk, mintha megkapnánk az alsó ösvény Kindred-jét. Kindred is egy ilyen rendhagyó játékstílussal rendelkező dzsungeles, aki akkor teljesedik ki, ha irányítottan az ellenfél dzsungelében barangol és szedegeti a kijelölt camp-eket. Ergo magas rizikófaktoron kell egész végig játszani ahhoz, hogy sikeresek legyünk vele. Ha minden igaz, valami ilyesmire kell számítanunk az új hőstől is, elvégre playmaker-nek érkezik.

Elsőre nem is rossz, ám jelenleg csak ennyit tudunk a nyolcadik szezon legelső hőséről. Valószínűleg jó néhány hétnek el kell még telnie a hivatalos bejelentésig, legalábbis Zoe első előzetese után egy egész hónap telt el, míg a karaktert bemutatta a Riot. Kíváncsian várjuk a további bejelentéseket!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva