Gaming

Valeera nem trollpick többé, Hammer helyre került HL szinten is- számokban a legutóbbi patch


Bő egy hete érkezett a legutóbbi frissítés a játékba, lássuk CriticKitten's elemzése alapján, hogy az érintett hősök milyen irányba mentek el azóta.

Bár az elemzés kilenc hősről szól, de érdemben a következő hat karakter változott. 

  1. Blaze

Blaze ugyan kicsit gyengébbre sikerült, mint szerette volna a Blizzard (nagyjából 47%-os win ratel rendelkezett), elsősorban az volt a legnagyobb probléma vele, hogy szűkös talent diverzifikációval rendelkezett. Ezt ellensúlyozandó gyengítették hetesen a “Grill and Kill” nevűt és erősítettek jó pár másikat, azonban a legerősebb buildje stabil maradt, így a 2%-os győzelmi arány növekedés inkább annak köszönhető, hogy kezdik megtanulni a játékosok a karaktert.

  1. Hanzo

Egyike a legproblémásabb hősöknek a játékban, mióta áthozták (átdolgozva) a korábban 20-as színtű, „Sharpened Arrowheads” nevű talentjét level 7-re. Azóta folyamatos résztvevője a HGC-nek (ha éppen nem bannolják), ami szemmel láthatóan hatással volt a Hero League-re és Team League-re egyaránt, ugyanis noha épp egy jó adag nerfen ment keresztül, majdnem 8%-al többször bannolták. A számok alapján könnyen elképzelhető, hogy ez a talent továbbra is problémás marad és további gyengítésre szorul (már fel is kerültek tesztszerverre a további nerfek), addig is érdemes minél többször partvonalon túlra rakni Hanzot a draft során.

  1. Sonya

Érdekes utat járt be a „Poisoned Spear” talent. Eredetileg 4 másodperc kellett, hogy végigmenjen a 100%-os sebzés, senki nem vette ki. Ezt követően buffolták, ami által felfedezték a burst potenciált benne, azóta annyira népszerűvé vált, hogy most, amikor ismét csak 100%-ot sebez, de már 6 másodpercen át teszi ezt, ugyanúgy a legmagasabb pick rate-el rendelkező maradt.

  1. Valeera

Ahogy általában a stealth képességgel rendelkező hősöket, úgy Valeerat sem könnyű egyensúlyban tartani. Ezúttal erősítették a „Relentless Strikes”-ot négyesen és a „Mutilate”-et hetesen, hogy felhozzák a Sinister Strike buildet, mint valid opciót, azonban azt érték el végül, hogy ez lett az egyetlen játszható buildje a karakternek. Az mindenképp pozitívum, hogy ezáltal kilépett a trollpick kategóriából és választhatóvá vált, ezt mutatja az 5%-os win rate emelkedés.

  1. Tyrande

Tyrande szinte semmiségnek tűnő kettő base attack damage buffot kapott az előző patchben, de mivel ez hatással van több talentjére is (többek között hetesen a „Darnassian Archery”-re), ezért kettő százalékkal magasabb győzelmi arány változás következett be nála. Ennél természetesen többre lesz szükség, hogy a kompetitív térképre visszakerüljön Tyrande, aki a support változtatások egyik legnagyobb áldozata lett (vagyis, hogy nem meta már a dupla support), azonban egy lépés megtörtént a jó irányba.

  1. Sgt. Hammer

Noha csak két talentet nerfelt a Blizzard, mindkettő a védelmi alappillére Hammernek. A „Regenerative Bio-Steel” kiváló sustaint, a „Graduating Range” pedig biztonságos ranget adott a specialistának a sebzés kiosztásához, mely a legmagasabb win rate-el rendelkező hőssé tette a játékban. Noha ilyenkor mindig figyelembe kell venni a pick rate-t is – minél kevesebben választanak valakit, annál nagyobb az esély arra, hogy olyanok játszanak vele, akik tényleg értenek hozzá-  ami Hero League-ben mindössze 6%, de az ehhez társuló 56%-os győzelmi arányt tekintve megérdemelt gyengítés kapott.

HősGyőzelmi arány (win rate)Győzelmi arány változásNépszerűség (pick rate)Népszerűség változás
Blaze49.4%+2%18.9%+0.4%
Brightwing51.3%+0.5%27.4%+2.0%
Hanzo47.3%-2.1%58.9%+4.2%
Sgt. Hammer52.3%-4.1%5.8%-0.3%
Sonya49.9%-2.6%36.8%-11.2%
Sylvanas51.4%-1.2%45.8%-2.8%
Tyrande48.5%+2.9%6.1%+0.8%
Valeera45.6%+4.6%4.9%-0.4%
Xul48.8%-1.7%5.0%+0.1%

A hősöket érintő változtatások számokban kifejezve

 

Ti melyik változtatásnak örültetek a legjobban?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva