Counter Strike

10 rekord egyszerre: sosem látott mélyrepülések és felemelkedések a CS:GO világranglistán


Az ELEAGUE Major alaposan megkavarta a CS:GO csapatok életét, a januári szereplés alapján teljesen kifordult magából a világranglista.

A rengeteg meglepő eredmény hatására biztosak voltunk benne, a Major után olyan világranglistát kapunk, hogy rá se ismerünk majd.

Kiscsapatok mentek iszonyat nagy versenyt hatalmas menetelésekkel, a nagyok pedig sorra elvéreztek.

Ennek kapcsán összesen 10 rekordot figyelhettünk meg a világranglistán, lássuk is mindet egyesével:

Az első tíz csapat mezőnyéből négyen is érintettek egy-egy személyes rekorddal.

  • Bármilyen meglepő, az SK még sosem kezdték ilyen jól az évet. 2016-ban még dán játékosokkal a 7. helyen teletek, majd jöttek a brazilok. De 2017 januárjában ők is csak a 3. helyig jutottak. Idén azonban elsőként töltötték a januárt és most is másodikak, ez pedig a legjobb évkezdés a csapat történetében.
  • A Cloud9 rekordját nem is kell magyarázni, eddigi all-time legjobb helyük egy 5. pozíció volt a világranglistán. A Major győzelem után végre felkerültek a dobogóra, életük legjobbja. A csapatnak is, az összes játékosnak is, szóval mindenki boldog lehet.
  • Ugyanez a helyzet az 5. mousesports-nál. Sose voltak még ilyen magasan, életük első Top5-ös helyezése a jó Major szereplésnek köszönhetően.
  • Az Astralis viszont negatív csúcsot döntött, mióta megalakult a csapat, sose volt ilyen pocsék a január. 2016-ban 4. hely és Major elődöntő, 2017-ben első hely és Major győzelem. Idén elbukták a legendás pozíciót és 7. helyre csúsztak vissza. 2016 novembere óta nem jártak a Top5-ön kívül, ahova most visszacsúsztak.

A 11-20. helyezettek között is van 5 rekorderünk, ebből 3 örömteli, 3 viszont annál szomorúbb.

  • A QB Fire menetelése példaértékű siker, Major legendák lettek a semmiből, és egy világ ismerte meg a nevüket. A világranglistára is valósággal berobbantak, a Major előtt a 74. helyen álltak január elején. Mostanra 12.-ek, mondani sem kell, életük legjobbja.
  • A Vega Squadron ugyan járt már Majoron, mégis most vannak életük legmagasabb helyezésén. Eddig a Top20-on belül is ritkán látott vendégek voltak, most a 14. helyig meneteltek az atlantai csoportkörrel.
  • Kicsit már uncsi, tudjuk, de a Space Soldiers is élete legjobbját élvezi ki a világranglistán a mostani 15. hellyel.
  • De akkor hogy ne legyen olyan egyoldalú, jöjjenek a negatív csúcsok itt is. Kezdetnek a North, aki a Major csoportkörből 0:3-al esett ki, és 16. helyezése életük legrosszabbja. Eddig a 12. hely volt a negatív csúcs, hát most ez is megdőlt. Nem is csoda talán, hogy két embert is kispadra ültettek villámgyorsan.
  • A Virtus.pro helyzete kísértetiesen hasonló, de ha létezik ilyen, egy fokkal még durvább. A top10-en kívül is ritkán járnak, eddig legrosszabbjuk egy véletlennek hitt 15. hely volt. De sajnos nem véletlen volt, hanem a lejtő kezdete, mostanra negatív rekordnak számító 18. helyig süllyedtek pasháék.

A Top20-on kívül is van egy negatív csúcs, amit érdemes egy pár másodperces néma csönddel átfutni.

  • A BIG egyetlen nagy villantással hasított bele a CS:GO világába. Megalakultak 2017 elején és egyetlen hét alatt 25. helyen álltak. Mostanra viszont lecsúsztak a 27. helyre, ami a csapat nagatív csúcsa a legelső hetüket leszámítva.

Összefoglalva tehát a kiscsapatok nagyot húztak a Majorral, eddigi legendás csapatok pedig nagyon mélyre csúsztak. Van tehát remény a kicsiknek, a nagyok pedig könnyen ráfázhatnak, ha elkényelmesednek a régi sikerek dicsfényében.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva