Counter Strike

CS:GO Dedikált Szerver készítés Windowsra – Szerver beállítások


Dedikált Szerver beállítása, indítási parancsok, stb

Ez a cikk a folytatása az előzőnek, amiben egy Windows alapú CS:GO dedikált szerver feltelepítését mutattam meg.

Ha a telepítés sikeresen zajlott, ezt a képet fogod látni :

Amikor ez kész, csinálsz egy text dokumentumot, aztán a notepadban fent “Fájl/File” részen rákattintasz a “Mentés másként… / Save as…” részre, jobb lent kiválasztod, hogy “Minden fájl / all files” és elmented “run.bat” néven.

A .bat (batch) fájl egy olyan szerkeszthető dokumentum, ami a CMD segítségével futtat le parancsokat, szóval amiket beleírsz, azokat lefogja futtatni a CS:GO szervered, mivel a fájl eleje, már a szerver indítóját nyitja meg, ami a parancsokat megkapja. Ez így most kicsit bonyolult lehet, de mindjárt megérted.
A .bat fájlra jobb klikk -> szerkesztés (/edit) majd látni fogsz egy üres jegyzettömb fájlt.

 

Oda bemásolod ezt, FIGYELEM, itt az értékeket VÁLTOZTATNI LEHET / KELL.

srcds -game csgo -usercon -tickrate 128 -port 27015 +ip “IDE AZ IP CÍM AMIT A HOSZT HASZNÁLNI FOG” +net_public_adr 0.0.0.0 +rcon_password 123  +sv_setsteamaccount “GLST IDE” +sv_lan 0 +game_type 0 +game_mode 1 +mapgroup mg_active +map de_dust2 +exec gamemode_competitive -maxplayers_override 32

 

 

Ezek a parancsok egy ilyen szervert állítanak fel :

– 128 tickrate.
– Nincsenek botok.
– Aktív map csoport (inferno, mirage, cache etc)
– 32 játékos.
– Kompetitív mód, szóval olyan mintha egy versengőt mennél, 800 kezdőpénz, 1:55 perc köridő, stb.
– RCON engedélyezve (ezért kellett megnyitni a 27016 portot, mert az rcon mindig egyel a szerver portja után jön)
– Online szerver, szóval ha jól csináltad, bárki feltud csatlakozni.

Az rcon jelszava 123, ezt természetesen át kell írni, ezzel lehet állítgatni a szerver dolgokat játékon belülről, a “rcon_password 123” paranccsal, a játékbeli konzolból. Fontos tudni, hogy aki az rcon jelszót tudja, az az egész szervert tudja módosítani, admint hozzáadni / törölni, stb. Ezért ERŐSEN AJÁNLOTT átírni a jelszót 123-ról, valami nehézre.

Az IP címedet ITT tudod megnézni

 

 

A következő lépés az, hogy szükséged van egy GSLT-re. (Game Server Login Token -kattints ide) 

Itt lent tudsz generálni egy belépő tokent a CS:GO DS-hez 730 vagy 740 az appid, mindkettőt elfogadja. A generált sort illeszd be a +sv_setsteamaccount-hoz.
Minden ilyen kód csak egyszer használható, és kizárólag az tud ilyet generálni akinek teljes steam accountja van. Onnan tudod, hogy teljes steam accountod van, hogy tudsz barátokat felvenni, marketen eladni / venni, cserélgetni szabadon. Amennyiben nincs ilyen accountod, akkor próbálj meg kérni baráttól / ismerőstől egy ilyen tokent.

 

Ha minden megvan, akkor elindíthatod a szerveredet a .bat fájloddal, és a “TEIPCIMED”:27015 címen eléred a játékból.

Fontos tudni, hogy bizonyos szerver pluginok, például WS (skineket lehet tenni a fegyvereidre) vagy a !knife (kést lehet választani) és a MM Rank (magadnak állíthatsz be rangot) tiltott pluginok, és nagyon komoly büntetést kapsz érte. Örökös bant a GLST generálástól, 60 napos bant, amivel se közösségi, se Valve szervereken nem tudsz játszani. Ezt tapasztalatból tudom mondani.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva