Gaming

Karciék megint letarolták a mezőnyt, 2/2! Irány a HGC?


Zsinórban második héten húzták be a HGC selejtezőjét, a HGC Europe Open Divisiont.

Január 29-e óta fut a HOTS Global Championship Europe Open Division sorozat, mely lehetőséget nyújt a félprofi csapatok számára, hogy elérjék a hőn áhított célt, a HGC-be, vagyis profi ligába való bejutást.

Aki esetleg nem ismerné a sorozatot, annak a szabályokról röviden: hét héten keresztül rendeznek egy-egy online, egyenes kieséses rendszerű kupát, melyen minden héten minimális pénzdíjért (600, 300 illetve 100 dollárt kap a dobogó első három helyezettje) és ranglista pontokért játszanak a csapatok. Ezt a végén összesítik és a legjobb nyolc egy rájátszásban vesz részt, melynek két döntőse megküzd a HGC tavaszi szezonjának utolsó két helyezettjével. A győztesek kvalifikálják magukat a legrangosabb versenysorozat őszi szezonjára, ahol már komoly szerződések és pénzek várnak a leendő profikra. A küzdelmeket mindig az aktuális patchen játsszák, ezúttal a január 24-i volt terítéken.
Arról, hogy egészen pontosan mennyit nyernek pénz és pontszám szempontjából a résztvevők, álljon itt egy rövid táblázat:

A tét nagy, az út hosszú, de a Team Singularity egy magyar játékossal, Kovács “Karci” Mártonnal a fedélzeten a múlt heti Mantic0re felett aratott 2-1-es győzelme után ismét a francia gárdát kapta ellenfeléül a fináléban, akik ezúttal sem fogtak ki rajtuk – 2-0-ra diadalmaskodott az alakulat.

Ha csak egy párharcot néznétek vissza a játéknapból, akkor a Team Singularity-Granit Gaming második meccsét ajánlom, ami igen fordulatos és agresszív játékot hozott. Egy kis ízelítő belőle – nem telt el három perc, máris óriási csapatharc alakult ki a pálya alsó szakaszán. A tét? Egy camp. Igen, ennyire bevállalós játékot játszott a két team.

Végezetül nézzük meg a tabella állását két hét után. Ugyan hátra van még öt hétnyi kupaszereplés, de 240 pontjukkal eddig kimaxolták amit lehetett és bizakodva várhatják a folytatást.

A HGC Europe Open Division Cup állása két hét után. forrás: esports.heroesofthestorm.com

Jövőhét kedden hattól folytatódik a sorozat. Reméljük tovább dübörög az “SNG” vonat és a LOL után a HOTS is megkapja a maga Vizicsacsiját Karci személyében – mi nagyon drukkolunk, hogy kitartson a jó forma a küzdelem végéig!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva