PUBG

Ilyen se volt még: csökkent a PUBG játékosszáma


Persze még így is rengetegen játszanak, de a brutális növekedés megállni látszik.

Ha a 2017-es év legnagyobb videojátékos sikersztoriját kéne kiválasztani, akkor bizony sokan a PlayerUnknown’s Battlegrounds menetelését tennék oda az első helyre. A PUBG már early access sztátuszban is egészen elképesztő tempóban fejlődött, a Dota 2 sokáig megközelíthetetlennek tűnő játékosszám rekordját pedig játszi könnyedséggel adta át a múltnak, hogy aztán meg se álljon 3 millió (!) egyidejű játékosig.

Mennyiiii?! A PUBG elérte a hárommilliós álomhatárt!

Hogy hol lehet vége a nagy menetelésnek? Könnyen lehet, hogy valahol itt, hárommillió környékén, olyasvalami történt ugyanis, amire a PUBG története során korábban még nem volt példa:

Csökkent az átlagos játékosszám.

A Steamcharts oldalán folyamatosan látható, hogy a Steamen mennyien játszanak, a havi bontás mellett pedig az is látszik, hogy az elmúlt 30 napban hogyan alakultak a számok. Nos, a PUBG esetében – most először – csökkenést mutat ez a sor. Jelen pillanatban 40 ezer játékos körüli a visszaesés a januári átlaghoz képest.

Kép: Steam Charts

A számokból látható, hogy tendenciáról van szó, nem egyik pillanatról a másikra jött ez az eredmény. Július és október között rendre 65-70%-kal nőtt az átlagos játékosszám, novembertől azonban egyértelműen lassul a növekedés – decemberben mindössze egyszámjegyű volt százalékosan kifejezve. Vagyis egyáltalán nem meglepetés ez a mostani 2%-os visszaesés.

Elvégre valahol a PUBG-nek is “tetőznie” kell, a végtelenségig nem nőhet a játékosszám.

A vészharangot ettől persze még nem kell kongatni. Könnyen lehet, hogy csak időszakos stagnálásról van szó, és a jövőben tovább nőhet majd az aktív közönség. De ha nem is lesz így, a másfél milliós átlagos játékosszám továbbra is egyedülálló a Steamen, vagyis ha sikerül ezt tartani, alighanem bőven elégedettek lesznek a Bluehole-nál. És akkor az Xbox One-verzióról még nem is beszéltünk, aminek a játékosai még hozzájönnek ehhez…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva