Gaming

Módosítható dínók? Izgalmas infók érkeztek az új Jurassic World játékról


Úgy tűnik, hogy egészen szokatlan lehetőségeink lesznek a Jurassic World Evolutionben.

A dínófanatikusok számára egészen kellemesnek ígérkezik a 2018-as esztendő, hiszen az őshüllők a mozikba és az otthonokba is beköszönnek idén: érkezik az új film, a Jurassic World: Fallen Kingdom, ezzel párhuzamosan pedig egy új játék, a Jurassic World Evolution is.

Utóbbit még tavaly augusztusban jelentették be: egy szimulációs játék lesz, melyben a saját dínóparkunkat kell majd felépíteni és menedzselni, megbirkózva a nehézségekkel. A Frontier Developments egyelőre erősen titkolózik: eddig mindössze egyetlen ingame videót mutattak a játékról – ha még nem láttátok, akkor odalent pótolhatjátok.

Most végre fény derült néhány további “titokra”: a fejlesztést vezénylő Michael Brookes nemrég a PCGamer magazinnak adott interjút, melyből kiderült néhány izgalmas újdonság a játékról.

  • A Jurassic World Evolution több szigeten játszódik párhuzamosan. Külön parkokat kell tehát építeni rajtuk, a későbbiek során pedig bármikor vissza lehet menni a régebbi szigetekre, ha valamilyen fejlesztést vagy módosítást szeretnénk eszközölni.
  • Az egyik legfőbb konfliktusforrás a játékban az lesz, hogy a három lehetséges fejlesztési ösvény (szórakoztatás, biztonság és tudomány) más és más dolgokat követel meg. Éppen ezért nem is lehetséges egyszerre mindhármat kimaxolni, vagyis dönteni kell, hogy melyikből szeretnénk kihozni a legtöbbet.
Kép: PCGamer
  • A problémák megoldása jóval nehezebb lesz, mint például egy hullámvasút-szimulátorban: ott ha valamelyik játék tönkremegy, az általában nincs hatással a többire. Itt azonban ha megrongálódik egy kerítés, akkor az elszabaduló dínók igen komoly további károkat okozhatnak, ami akár az egész parkot befolyásolhatja.
  • Számíthatunk biomérnöki beavatkozásokra. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy idővel “megváltoztathatjuk” a dinoszauruszokat. Új külső? Másfajta viselkedés? Hogy pontosan miről van szó a gyakorlatban, azt Brookes nem részletezte, de így is ez a cikk talán legizgalmasabb részlete – kár, hogy csak találgatni tudunk egyelőre.

A Jurassic World Evolutionnek továbbra sincs napra pontos megjelenési dátuma, az azonban biztosra vehető, hogy valamikor a júniusi mozifilm premierje környékén fog érkezni, méghozzá PC-re, PS4-re és Xbox One-ra. Várjuk a további részleteket!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva