Gaming

Knight nerf – egy lépés a P2w modell irányába?


A fejlesztők az esélyek kiegyenlítésével indokolták a gyengíést, de nem mindenki van azonos véleményen velük.

A tegnapi patch tartogatott néhány buffot és nerfet, melyeket vegyesen fogadott a közösség (a Mega Knightot túlgyengítették?), azonban volt egy, ami előtt egységesen kérdőn állt mindenki: a Knight 6%-os HP csökkentése. Tornákon mindössze a 26. legmagasabb használati rátával rendelkezett.

forrás: clashroyale.com/

A játék fejlesztő csapata gyorsan kapcsolt és megindokolta a döntést, remélve, hogy kielégíti az játékosok kíváncsiságát.

“Lehet, hogy a használati rátája nem volt túl magas a Knightnak, de ez nagyban összefügg azzal, hogy a Mega Knight/Skeleton Barrel cycle paklik domináltak – emiatt minden más alapból gyengébbnek mondható.”

“3 elixires költsége és komoly defenzív ereje miatt még mindig elég sokat használják például a Log/Zap bait paklikban Princess-el és Goblin Barellel, de ott van még a gyors Balloon cycle dekk is.”

“Az egyik legfontosabb indok a nerfre az, hogy a hasonló funkciót betöltő Valkyrie és Mini P.E.K.K.A. lapokat a Knight miatt alig használják, profi szinten majdnem 0%-on állnak – ezt szeretnénk megváltoztatni.”
Végül azzal zárta a gondolatsort a Supercell fejlesztőcsapat, hogy sose az a cél, hogy egy kártyát egyik vagy másik irányba eltoljanak erőszint tekintetében, hanem a balansz kialakítása.

forrás: chpic.su

Érkeztek is a különféle ellenvélemények, miszerint emiatt az Ice Golem használata fog növekedni, nem pedig a fentebb említett két lapé.

Mégis az egyik legtartalmasabb hozzászólást idreaminASCII fogalmazta meg. Kiemelte, hogy egy átlag játékos (free to play vagy ahhoz közeli) több hónapos munkáját rontották el ezzel a gyengítéssel – minden pénz ami a level upra ment, a süllyesztőben landolt (arról nem is beszélve, hogy a Knight common, míg a másik két lap rare, így a szintezési költség is magasabb). Talán érdemes lenne elgondolkodni egy refund rendszeren mint más játékokban?
Másrészt kérdőre vonta a fejlesztőket: ha ennyire fontosnak tartják a balanszolást, akkor hogy lehet, hogy több, mint 80 lapból az ötöde még a 3%-os használati arányt se éri el aréna 12-ben?

Egyéb összeesküvés elméletek is beindultak, miszerint azért nerfelték pont most a Mega Knightot, mert a március 2-án érkező új legendary lapnak, a Magic Archernek akarnak megágyazni és minél több pénzt kinyerni belőle.

forrás: deckshop.pro

Összességében elmondható, hogy nehéz külső szemlélőként belelátni egy fejlesztőcsapat tevékenységébe és sokszor az indoklás, amit egy nerf után kapunk se a valóságot fedi, de nehéz lenne vitatkozni azzal, hogy ennek a common lapnak a gyengítése nem tett jót a pénztárcánknak.

Ti egyetértetek a Supercellel és szükséges volt ez a változtatás, vagy nem nyúltatok volna hozzá a laphoz?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva