League of Legends

Brutális dologra képes a Baron Buff + Banner of Command a PBE-n


Nagy átalakításokban van a Riot, legalábbis a 8.4-es ciklus ezt mutatja, ám van egy-két dolog, amivel óvatosabban kéne bánniuk.

Riot Aether a hajnali órákban osztott meg néhány részletet a PBE-n jelenleg tesztelés alatt álló Baron és Elder Dragon buffról. A közösség figyelmét a kettő közül leginkább a Baron Nashor módosításai keltették fel, ugyanis a jelenlegi teszt szerveren megszerezhető kiadás az egekbe repítette a Baron értékét. Nemcsak, hogy a mage karakterek legkedveltebb csúszómászójává nőtte ki magát azzal, hogy gyakorlatilag kétszer annyi AP-t szolgáltat a buff, mint eddig, a minionokra érkező bónusz erősítés szabályosan agyatlan lett. Ha ezt így hagyja a Riot Games, könnyen lehet, hogy az első Baron Nashor kill után el fog dőlni a játék sorsa.

Persze jól néznek ki az új adatok, amik a karaktereinkre kerülnek majd, ám semmi sem képes ütni a buff auráját. Az aurát ugyanis a minionok kapják, s ember legyen a talpán, aki ezek után szembe akarna kerülni egy Baronnal pusholó csapattal. A buff ugyanis kapott egy teljesen új effektet, ami még masszívabbá teszi a felerősített minionokat, egészen pontosan 50%-al kevesebbet fogunk tudni sebezni rájuk a hőseinkkel. Majd pedig érkezik a Siege minion, ami még további erősítést kapott az új PBE ciklusban, ugyanis a kis tankkal furikázó minion az új buffal az eredeti sebzésének a 300%-át fogja kitolni tornyokra! Ez már önmagában is erős, tekintve, hogy ezek mellé a statisztikák mellé egy Baronnal felvértezett ötösfogat is kopogtatni fog a tornyok és inhibitorok, majd pedig a Nexus ajtaján, ám ne felejtsük el, hogy a Siege minionok egy tárgy hatására is képesek felszívni magukat, ez pedig nem más, mint a Banner of Command.

A Raptor Cloak-ból és Aegis of the Legion-ből épülő tárgy segít “előléptetni” minionkat és igazi gyilkológépet készíteni belőlük. Ha Bannert használunk rajtuk, akkor megnő a méretük és típusuktól függően bónusz adatokkal gazdagodnak, valamint csökkentett sebzést szenvednek el a tornyokból. Egy Siege minion például a Banner of Command hatása alatt 600 bónusz életerőt, 100 bónusz sebzést, valamint 100-100 bónusz páncélt és varázs ellenállást kap.

Kombináljuk az előbb elhangzottakat a PBE-n fellelhető új Baron buffal és kész a káosz, egy minion, ami nagyobb DPS-el rendelkezik, mint a Rift Herald és még szívósabb is annál.

Összességében irreálisan erősnek tűnik ez a kombináció, így feltételezhetően az új Baron buff adatai változni fognak még mielőtt felkerülhetnének az élő szerverekre. Ha mindez nem történik meg, akkor drasztikusan csökkenni fognak a játékpercek, s óriási nyomás lesz a csapatokon, hogy elsőként darálják le a Nashort.

Nyitókép: eune.leagueoflegends.com

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva