Counter Strike

Újabb áldozata lesz a “nindzsa-átoknak”? Akit innen elküldenek, búcsúzhat a karrierétől


Úgy tűnik, ha valakit kitesz a NiP, az végül nem igazán talál magának új csapatot. Jelenleg öt embert is sújt a "nindzsa-átok".

Szinte elátkozza saját karrierét, aki egyszer is otthagyja a NiP-et. 6 olyan játékos van a világon, akit ex-NiP játékosnak nevezhetünk, jelenleg egyiküknek sincs profi szerződése:

  • Fifflaren 534 mapot játszott a nindzsákkal, majd mikor kitették, abba is hagyta a játékot, jelenleg szakértőként dolgozik.
  • Utána jött Maikelele, aki 91 pályát élt meg a csapat tagjaként. A NiP után még a FaZe-ből is kitették, jelenleg az Enyoy nevű baráti mix tagjaként játszogat.
  • Allu következett, aki 247 mapon keresztül segítette a NiP-et. Miután ajtót mutattak neki előbb a FaZe, majd az OpTic játékosa lett, de ezektől a csapatoktól is végül mindig elküldték. Jelenleg nincs csapata.
  • Jöhetett pyth, aki 158 pályán keresztül volt a NiP játékosa, de aztán tőle is megváltak. Utána próbálkozott a GODSENT-ben, de végül onnan is kitették. Jelenleg szintén az Enyoy svéd mixben játszogat.

Az örökös ötödik ember váltogatása és 4 karrier romba döntése után aztán elkezdték az veteránok cserélgetését is. De nekik sem lett jobb sorsuk a NiP után, mint a többieknek.

  • Friberg 1099 mapon keresztül vallhatta magát NiP playernek, majd elküldték. Az OpTic-ba menekült, de pár hónap múlva innen is kitették, jelenleg csapat nélkül várja a következő ajánlatot.
  • Xizt 1238 pályán keresztül hordhatta a NiP mezt, és most tőle is búcsúzik a csapat. Jó kérdés, hogy hasonló sorsa lesz-e mint a többieknek, és az ő karriere is kudarcok sorozata lesz-e innentől?

Látható tehát, hogy ha a NiP valakit kitesz, annak onnan már csak lefelé vezet az út. Ha kiszámoljuk egyébként, simán kijönne egy ötös az Ex-NiP tagokból is. Mondjuk a Friberg-Xizt-pyth-Maikelele-allu ötös nem cseng túl erősen, azt is be kell látni.

És ha a jövőbe tekintünk, szintén nem fest túl rózsásan az itt felsorolt játékosok számára. Maikelele, allu és pyth nem tettek le annyit az asztalra, hogy kapkodjanak utánuk a nagy csapatok. Egy mousesports szintű EU mixbe nehezen férnének be, az északi nagyok pedig most nem keresnek új embereket. Marad a GODSENT és ENCE szintű vergődés, vagy a random mixek. Friberg és Xizt Major győztesként még reménykedhetnének benne, hogy felfigyel rájuk valaki, de akkori skilljük jócskán megkopott mostanra. Egy TyLoo féle ázsiai hakni, vagy egy USA csapatban a hírnévből való megélhetés tűnik reális opciónak.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva