Gaming

Elvehetik az EA-től a Star Wars-jogokat, két kiadó is képbe került

Drag - Csető Zsolt - 6 éve Címkék: ea, Star Wars,

Könnyen lehet, hogy a Disney a sarkára áll a botrányokat követően.

Lassan öt éve már annak, hogy a Disney leszerződött az EA-vel, melynek értelmében a kiadóóriás kizárólagos jogokat szerzett Star Wars-játékok készítésére. Nem mondhatjuk azonban, hogy kiemelkedően gyümölcsöző lenne eddig ez a kapcsolat, hiszen 2013 óta mindössze két címet szállítottak le a témában:

  • Star Wars Battlefront (2015)
  • Star Wars Battlefront II (2017)

Öt év alatt két játék nem valami sok – pláne akkor, ha azt nézzük, hogy a Disney regnálása óta milyen tempóban jönnek a Star Wars mozifilmek, hiszen a 2015-ös Az ébredő Erő, a 2016-os Zsivány Egyes és a 2017-es Az utolsó Jedik után idén a Solo folytatja majd a sort. Fejik tehát a tehenet rendesen…

Összességében három oka is lehet az elégedetlenségre a Disney-nek az EA-Star Wars együttműködés kapcsán:

  • Kevés játék készült, öt év alatt kettő.
  • Mindkét Battlefront körül komoly botrány alakult ki: az elsőnél az érdemi single player tartalom hiánya miatt, a másodiknál pedig a mikrotranzakciók kapcsán.
  • Nemrég kiderült, hogy az eddigi legnagyszabásúbb projektet, a Visceral Games Star Wars-játékát teljesen át kell alakítani, ráadásul a stúdiót is bezárták.

És hogy miért beszélünk most erről? Nos, leginkább azért, mert a Cinelinx azt írja:

A Disney nemrég más kiadókat is megkeresett a Star Wars-együttműködés kapcsán.

Lefordítjuk magyarra: elvennék az EA-től a jogokat, legalábbis a kizárólagosságot mindenképpen. És hogy kik kerültek szóba? Két másik kiadóóriás, a Ubisoft és az Activision.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mindez egyelőre csak vad pletyka, ugyanakkor nem mondhatjuk, hogy alaptalan lenne. Meglátjuk, hogy lesz-e folytatása a történetnek!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva