PUBG

Miért az M416 az AR-ek királya? Nézzük meg!


Tényleg ennyire jó lett 1.0 után ez a fegyver?

A játék early-access szakaszában talán a legjobb választás az M16 és a SCAR-L volt. Az 1.0-ás frissítésnek köszönhetően azonban kicsit felborult a fegyverek egyensúlya, az M416 lehet az ultimate választás a játékosok legtöbbjének. Nézzük is meg miért!

A fegyver alaptulajdonságai

Az alap találati sebzés: 41 (Ez az érték SCAR-L és M16 fegyverekkel megegyező)

Lövedék sebessége: 880 m/s (Gyorsabb mint a SCAR-L, viszont lassabb mint az M16)

Maximálisan elérhető másodpercenkénti sebzés: 476 (10%-al több mint SCAR-L esetén)

A visszarúgás

Bár jelenleg nincsenek előre meghatározott fix spray mintázatok a játékban, elmondható, hogy a fegyverre jellemző a nagyon alacsony vízszintes visszarúgás. Így könnyen megjósolható a lövedékek iránya és egyszerűen tudjuk kezelni a fegyvert automata módban is.

Az sem elhanyagolható tény, hogy a fegyver single mód esetén is a legkellemesebb (=legkevesebb) visszarúgással rendelkezik a többi AR-hez képest.

 Milyen kiegészítőket érdemes a fegyverre rakni?

Nagyon jó tulajdonságainak hála, közelre és viszonylag távolra is hatásos lehet ez a fegyver. A csőre szerelhető kiegészítők közül a suppressort és a compensatort érdemes megfontolnuk. Előbbinek hála szinte észrevétlenek maradhatunk távolabbi ellenségeink számára, azonban ha nagyon sokat sprayelünk és kell egy kis plusz kezelhetőség az amúgy is kellemes visszarúgás mellé akkor a compensator lesz a barátunk.

A gripekre a következő szabályt alkalmazhatjuk: ha automata módban szeretjük használni az M416-ot, akkor érdemes az angled foregripet felkapni a földről. Akik pedig jobban szeretnek pötyögtetni az AR-el, azoknak pedig a vertical foregrip lesz a jó választás.

A tár az nem is lehet kérdéses: teljesen ki kell maxolni. A tactical stockot is érdemes felkapkodni nyár óta, hiszen javították minden hibáját és hasznos kiegészítője lesz a fegyverünknek.

Scope tekintetében a red dot és a 4x egy jó útvonal lehet, de ez már ízlés kérdése leginkább.

Pár hete azt is tudjuk, hogy szerencsére a fejlesztők összekapták magukat és 5.56-os fegyverek esetén is teljesen megfelelő a 4x jelölése az 1.0 előtti időkkel ellentétben. Így bátran használhatjuk nagyobb távolságok esetén is.

Összegzés

Az M416 tényleg egy igazi mindenes lett az 1.0-ás frissítés óta: nagyon jól kezelhető spray, nagy lövedéksebesség, kellemes sebzésérték és rengeteg hasznos kiegészítő jellemzi. A SCAR-t statok alapján bármikor lekörözi, de akár egy M16-ot is érdemes lehet lecserélnünk, ha épp belefutunk egy M4-be.

Fontos azonban megemlíteni, hogy ebben a játékban nincsenek kőbe vésett szabályok, ha te épp az AKM-et/M16-ot/SCAR-t érzed a tökéletes fegyvernek, akkor használd azt, hiszen azzal leszel a leghatékonyabb! 

Forrás és képek: https://www.youtube.com/watch?v=iNTU7bqCZDI&feature=youtu.be
Coverkép: https://www.pubg.net/news/pubg-101-weapons-guide-the-m416

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva