League of Legends

Pay to Win?! – Skinek, amik “buffolják” a karaktereink – 2. rész


Múlthéten megírtuk a cikksorozat első részét, most újból bemutatunk néhány skint, ami dobhat a teljesítményünkön.

A hőskinézetek,  vagy skinek többnyire arra szolgálnak, hogy megváltoztassuk a karaktereink külsejét, ezzel személyre szabva magunknak a játékélményt. Eredetileg semmi befolyása nem kéne, hogy legyen a skineknek a játékra, kizárólag kozmetikázás célját szolgálják. De mivel a League of Legends-ről beszélünk, így valószínűleg senki sem fog meglepődni, ha azt mondjuk, nem mindig válik be ez a neutralitás.

Pay to Win?! – Skinek, amik “buffolják” a karaktereink – 1. rész

Fontos megjegyezni, hogy ezek az előnyök nem óriásiak, a karaktereink nem fognak többet sebezni miattuk, vagy nem lesznek szívósabbak, szimplán olyan lehetőségekkel szolgálnak ezek a kinézetek, amik egy apróbb tempót adhatnak bizonyos helyzetekben. Nehezebben látható animációk, könnyebben kivehető auto attack animáció, bizonyos hangok, amik segítenek a tisztább tájékozódásban, s még sorolhatnánk. Az előző részben kategóriákra bontottuk az előnyszerzési lehetőségeket, s ezekbe a kategóriákba besoroltunk egy-egy kinézetet. Most is, s a következő részekben is ez lesz a tendencia, minden egyes “buff” csoportba megnevezünk egy kinézetet, amivel biztosan csak javítani tudtok a teljesítményeteken.

Tisztább auto attack animáció

Blackfrost Anivia

Az egyik kedvenc kinézetünk ebből a kategóriából Anivia legendás kinézete, a Blackfrost Anivia. A mides karakter egészen megbízható, szinte mindig a meta környékén táncol, ha valaki jól tud vele játszani, akkor komoly mászásokra képes a ranglétrán. Ezért sem baj, ha maximalizáljuk a lehetőségeinket. A klasszikus Anivia auto attack animáció borzalmas, nehéz kiszámítani, hogy mikor landol a támadás, így az animáció törlések (animation cancel) is nehezebbek vele, s úgy nagy általánosságban a farmolás is. A Blackfrost auto attack animációja sokkal folyamatosabb, ráadásul maga a lövedék is keskenyebb, könnyebben követhető. Elsőre nem tűnik túl nagy buffnak, de trade-ek és farmolás terén hihetetlenül fontos, hogy urai legyünk a karakterünknek, így a lehető legjobb auto attack animációt válasszuk. Persze csak ha megengedhetjük magunknak…

“Láthatatlan” képesség animációk

Steel Legion Lux

Talán Lux Steel Legion kiadása nem is a “láthatatlan” animációi miatt híres, hanem a félvezető animációi miatt kerül itt említésre. A skin Q animációja ugyanis közel megegyezik az auto attack animációjával, így könnyen csőbe húzhatjuk ellenfeleink. Ami érdekes, hogy maga a karakter is hasonlóan viselkedik, mikor elsüti a Q-t, vagy ellő egy auto attackot, így még ez sem segít az ellenfeleknek a tájékozódásban. Ugyan nem olyan vészes az E animáció, mégis nehezebben kivehető, mint a klasszikus kinézet esetében, így ez is egy plusz, ami miatt jobb ezt a skint használni.

Bónusz hanghatások, amik megkönnyítik a tájékozódást

Special Forces Gangplank

Gangplank képességeinek legfontosabb eleme az E, a hordó. A kombói, s a sebzése is eköré a képesség köré épül, így érhető, hogy mindenki arra hajt, hogy tökéletesítse a mechanikáját az E-vel. A Special Forces kinézet ebben segít, ugyanis van egy kis bónusza a skinnek, ami megkönnyíti a kombózást. Ebben az esetben Gangplank hordói bombaként jelennek meg, s amit a sztereotip hollywoodi filmekből már jól megtanultunk, a bombák pittyognak. A Riot Games fejlesztői és tervezői is a Die Hard mellett nőhettek fel, ugyanis a Special Forces kinézet bombái is pittyogva közelítenek a felrobbantható stádium felé. Éppen ezért, sokkal könnyebb nyomon követni, hogy hogyan állnak a “hordóink”, miközben a farmolásra, az ellenfeleinkre, vagy éppen egy egész csapatharcra figyelünk. Egyszerűen csak hegyezni kell a fülünket és figyelni, hogy mikor érkezik a harmadik “bíp” hang, akkor ugyanis a levegőbe küldhetjük az ellenfeleinket egy szép kis Q-E kombinációval. (A klasszikus kinézet esetében megrázkódik a hordó, ami egy meglehetősen tompa, nehezen kivehető hang.)

Ahogy a cikk elején is írtuk, nem lesznek eget rengető változások, ám sok kicsi sokra megy, ezek a kisebb pluszok bizonyos játékhelyzetben akár előnyt is jelenthetnek, abból pedig győzelemre is vezethetjük a csapatunkat. Természetesen több kinézetről is tudunk, amik a felsorolt kategóriákba beleférnek, a jövőben igyekszünk minél többről írni, hogy mindenki megtalálhassa a neki leginkább tetsző és legtöbbet segítő, “karakter buffoló” kinézetét.

Nyitókép: gameinfo.eune.leagueoflegends.com

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva