Gaming

1000 fős battle royale? Ez a játék megcsinálná!


A szó legszorosabb értelmében nagyban játszik a Mavericks: Proving Grounds.

A PUBG és a Fortnite tavalyi sikereit követően lényegében eldőlt, hogy 2018 első számú gaming trendje a battle royale lesz, ez pedig egyértelműen érződik az eddigi híreken is. Szinte nem telik el úgy hét, hogy ne jelentenének be egy újabb projektet, ráadásul jóval többről van már szó, mint kis indie csapatok próbálkozásairól – már a Rockstar figyelmét is felkeltette a dolog a hírek szerint.

Battle Royale mód a Red Dead Redemption 2-ben?

A folyamatosan sűrűsödő mezőnyben nem könnyű kitűnni, a Mavericks: Proving Grounds azonban ezt tervezi. A cambridge-i Automaton Games játéka leginkább a méretekkel tervez játszadozni, 100 fő helyett ugyanis jóval több játékost eresztenének egymásnak. Az első játszható verzió a tervek szerint valamikor a tavasz folyamán érkezik majd, 400 fős összecsapásokkal.

A 2019-es “fullos” premierre azonban már 1000 (!) játékossal terveznek.

Igen, jól látjátok, 1000 játékos ugyanabban a meccsben, akiket egy hatalmas, 12 négyzetkilométer területű pályán szórnának szét, melyet a Improbable kifejezetten nagy játékterek megalkotására kitalált SpatialOS technológiájával hoztak létre, méghozzá a CryEngine motorra építve. Az első videó inkább csak amolyan teaser, a játékmenetbe nem enged betekintést, csupán a környezetet láthatjuk benne néhány képsor erejéig.

Ambiciózus projekten dolgozik tehát a brit fejlesztőgárda, amire egyébként komoly támogatást is kaptak, hiszen a Cambridge Venture Partners nem kevesebb mint 10 millió dollárt pumpált a stúdióba. A háttér tehát megvan, már csak a végeredmény hiányzik – ha minden jól megy, egy-két hónapon belül már ki is próbálhatjuk a Mavericks: Proving Grounds-ot. Addig is várjuk az első részletesebb bemutatót a játékról!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva