League of Legends

Elkészült a Resistance Illaoi kinézet, hamarosan felkerül a PBE-re


Illaoi első kinézete a megjelenése óta hamarosan elérhetővé válik.

A tervező-fejlesztő csapat legfrissebb bejelentése szerint befejeződött az első közösségi skin projekt, a Resistance Illaoi fejlesztése. Hamarosan fel is kerül a PBE-re, hogy megtörténjenek az utolsó simítások, a bugok javításai.

Az utolsó lépés egy kis finomhangolás lesz, a színvak módba való optimalizálás, a játékmenetben előkerülő kisebb bugok, valamint egy-két Q animáció finomítás, hogy még Battlecast-osabb legyen a kinézete. (Igen, a kinézet neve Resistance, de a Battlecast univerzumban helyezkedik el tematikusan.)

A projekt sajátossága, hogy egy pillanatig sem tartózkodott a háttérben a fejlesztés, a Riot folyamatosan kapcsolatban maradt a közösséggel és a játékosok, valamint a fejlesztők együttes munkájának eredménye a skin. Ha valami nem tetszett a játékosoknak, a közösségi fórumon leírhatták véleményüket, amit egytől-egyig figyelembe vettek a tervezők, hogy a lehető legtökéletesebb kinézetet szállítsák Illaoira. Elvégre egy meme halálát látjuk, legyen minőségi!

Maga a tematika is egy közösségi szavazáson dőlt el, három lehetőség közül a játékosok a Battlecast univerzumot választották. Ugyan Battlecast Illaoi névvel indult a fejlesztés, időközben a név megváltozott, mert nem pontosan egy Battlecast kinézetről beszélünk. Maga a környezet és az univerzum stimmel, ám a karakter nem lesz tetőtől talpig fémből, így a Battlecast név félrevezető lehet. Viktor masináit nevezik Battlecast-oknak, Illaoi egy ellenálló, aki ezekkel a kreálmnyokkal küzd, innen is jött a felkelő, a Resistance név.

Miután a fejlesztés befejeződött, többnyire elégedettek voltak a végeredménnyel, ám egy dolog még nem volt tökéletes. A Q animáció, egyszerűen csak nem volt elég kielégítő. Több robbanás, lézerfények és még több robbanás hiányzott. Gyorsan át is dolgozták, s még mielőtt felkerült volna a kinézet a PBE-re kapott egy átdolgozott Q animációt a skin.

Minden fejlesztési fázisban van olyan állomás, ami csak és kizárólag a színvak lehetőségekkel foglalkozik. A Resistance Illaoi esetében is szükség volt egy ilyen időszakra, ugyanis a színvak játékosoknak meglehetősen nehezen voltak láthatók Illaoi animációi.

Egy kis fényes hatás meg is adta a kívánt hatást, sikerült elkülöníteni a háttértől az animációkat, ezzel láthatóvá tenni a particle effekteket a színvakmódban.

A tesztelés utolsó fázisa a PBE tesztelés lesz, és ahogy az lenni szokott, a következő frissítéssel fel is táncol majd az élő szerverekre. Hogy egészen pontosan melyik PBE ciklusba fog belekerülni, még a Riot nem osztotta meg a közösséggel, de azt elmondták “hamarosan elérhető lesz”, így mi úgy tippeljük, hogy a Kai’Sa-ciklussal fog felkerülni a tesztszerverre.

Ha ez így történne, akár már a 8.5-el meg is jelenhet, ami körülbelül két hét múlva érkezik.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva