League of Legends

Kai’Sa – Lövésznek tervezték, de vajon boton is fog kikötni?


A League of Legends legújabb bővítése, Kai'Sa papíron lövésznek van elkönyvelve, ám a képességeit látva, ebben nem vagyunk teljesen meggyőződve.

Kai’Sa, a Void lánya, a League of Legends 140. karaktere nagy port kavart a tegnapi napon, amikor hivatalosan is bejelentésre került. Nem csak azért, mert ő a legújabb karakter, hanem azért is, amire képes.

A dizájn megint telitalálat volt a Riot Games részéről, nem igazán volt még olyan játékos akinek ne tetszett volna a voidi karakter kinézete. A megjelenéssel érkező kinézet is lélegzetelállító, egy teljesen új tematikát hoz a játékba, a Bullet Angel kiadást. Eddig még nem láttunk ehhez köthető kinézetet, lehetséges, hogy ezzel egy új kinézetcsaládot vezet fel a Riot.

Külsőre tehát első látásra beleszerettünk a karakterbe, ezért is volt nehéz a figyelmünket a modellről a képességekre helyezni. A passzív képessége meglehetősen egyszerű első ránézésre, egy Vayne W-szerű halmozósdit kapott a fejlesztőktől, ami bizonyos mennyiségű jelző után, hiányzó életerőn alapuló bónusz varázssebzést küld majd az ellenségekre. Továbbá van egy másodlagos passzívja is, ami a tárgyaink típusához viszonyítva erősíti a képességeinket.

Majd jönnek az aktív képességek, amik összességében egész jól szinergizálnak egymással, egyik látványosabb mint a másik, kapott masszív sebző képességtől kezdve a utility kite lehetőségeken át a nagy távolságba lőhető skillen át mindent. A kakukktojás és a nagy kérdőjel itt csak az ulti, valamint a CC hiánya.

A végső képesség úgy ahogy van hátat fordít a lövészektől jól ismert “biztonság” szócskának és egyenesen a buli kellős közepébe repíti a karaktert. Ahogy a fenti videóban is láthatjuk, Kai’Sa kiváló üldöző lehetőségeket kapott, ugyanis a plazma jelzővel ellátott karakterekre rá tudja magát vetni és a lőtávolság határon landolva folytathatja a csapkodásukat. Jól hangzik nem? Nos, nem igazán. Legalábbis egy lövésztől egyáltalán nem várnánk el ilyesmit. Emlékezzünk csak vissza Quinn mit ért egy ilyen jellegű végső képességgel! Kikerült az alsó ösvényről, Huni pentázott vele topról az amerikai LCS-ben, majd mindenki elfelejtette, hogy létezik. Most pedig azon ügyeskedik a Riot, hogy felélessze egy rework-kel a hőst. Hogy jó képességnek tartjuk-e Kai’Sa Killer Instinct-jét? Abszolút, itt most csak a lövész pozíciót kérdőjelezzük meg a számára.

Az OP.GG már pozíciót sem tud írni Quinn-nek, annyira nem játssza senki (bal felső sarok)

Aztán ott van a CC hiánya. Melyik is az a karakter, aki ugyan ezekkel a problémákkal küzd, ezért alig találja a helyét? Igen, Lucian az. A lövész, aki mostanában inkább miden, vagy topon jelenik meg, mert nem tudják az emberek elképzelni az alsó ösvényre, hiszen semmi beépített peel-je sincs. Persze ettől még egyik sem lesz rossz karakter, Lucian például a mostani metában is elő-elő kerül counter pick-ként topon, de hogy lövész legyen, na az már egy másik kérdés.

Nem csak mi látjuk így, többek között Amerika egyik legkedveltebb League of Legends streamere, a legendás lövész játékos, Imaqtpie sem érzi úgy, hogy az új voidi karakter az alsó ösvényre fogja lehorgonyozni magát.

A nyelvezettől most tekintsünk el, a lényeget minden angolul beszélő olvasó értette. Akik nem beszélik a nyelvet annak segítünk: “Nem fogják lövésznek játszani. Valószínűleg a dzsungelben fogják játszani, vagy valahol máshol, de nem lövészként.”

Összességében tehát egy kiváló karaktert kapunk, egy igazi (el)takarítónőt, aki biztosan sokaknak fog még álmatlan éjszakákat nyújtani (nem úgy), vagy éppen ingyen LP esőt eredményezni, ám azt a képességei láttán nehezen tudjuk elképzelni, hogy mindezt a lövész pozícióból fogja tenni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva