Gaming

A PUBG és a Fortnite teljesen lenullázta a H1Z1-et

Drag - Csető Zsolt - 6 éve Címkék: h1z1,

91 százalékot esett a játékosok száma fél év alatt.

Ha battle royale, akkor elsőre mindenkinek a két nagyágyú, a PlayerUnknown’s Battlegrounds és a Fortnite jut az eszébe. Pedig nem mindig volt így: a műfaj egyik úttörője, a H1Z1 néhány hónappal ezelőtt még mindig igen szép játékosbázist tudhatott magáénak. Jól tudjuk azonban, hogy a játékiparban pillanatok alatt változhatnak a dolgok – ennek esett áldozatául a Daybreak játéka is.

A Steam statisztikákkal foglalkozó GitHyp már-már sokkoló adatról rántotta le a leplet nemrégiben: a statisztikákból kiderül, hogy

a H1Z1 elvesztette játékosai 91 százalékát az elmúlt félévben.

A számok nem hazudnak: az alábbi grafikonon látható az óriási visszaesés.

Egyidejű játékosok számának havi rekordja | Kép: GitHyp

2017 júliusában még minden szép és jó volt: ekkor állította be a H1Z1 az egyidejű játékosok rekordját, csúcsidőben 150 ezren harcoltak egyszerre. Ősz elején azonban zuhanásnak indult a játékosszám, most, februárban pedig már ott tartunk, hogy mindössze 14 ezer volt a havi csúcs, ami a legrosszabb adat az elmúlt másfél évet tekintve.

Néhány hónapja a H1Z1 még ott volt a 3 legnépszerűbb játék között a Steamen. Most a Top 50-be is alig fér be.

Ha a grafikonra pillantotok, akkor decemberben látható ugyan egy kisebb javulás, ám fontos hozzátenni, hogy ekkor volt egy ingyenes hétvége és egy Humble Bundle akció is. Úgy tűnik tehát, hogy ezek sem tudták megmenteni a Daybreak játékát.

A dolgok hátterében egyértelműen a PUBG és a Fortnite sikere áll, melyek rengeteg játékost szipkáztak el a H1Z1-től – különösen utóbbi, hiszen a Battle Royale pont szeptemberben indult. És bár korai lenne még temetni a játékot, ha a következő hónapokban is folytatódik a fent látható trend, akkor előbb-utóbb kijelenthetjük, hogy meg vannak számlálva a H1Z1 napjai…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva