PUBG

Amikor azt hinnéd nincs lejjebb: belsős ember segíthette a kínai csalókat


China number one?

Redditen és kínai esport oldalakon ütötte fel a fejét a hír, miszerint Kínában belsős (Bluehole / PUBG Corp.) emberek segítették a csalók munkáit. Történetünk két főszereplője  金秀焕 (Suhwan Kim) és “午后狂睡_Silent”.

Suhwan Kim a játék kínai terjesztéséért felelt, azonban nem teljesen tiszta üzleteket bonyolított le. Nem kisebb vádak hangzanak el a weibo posztokban, mint megvesztegetés és titkos/bizalmas adatok eladása a cheatek készítőinek. Természetesen ezt a Bluehole sem tűrte, azóta mást nevezett ki a helyére.

午后狂睡_Silent a weibo nevű közösségi oldalon írja le a szomorú tényeket

Úgy tűnik azonban mindez csak a jéghegy csúcsa. A történet másik szereplője 午后狂睡_Silenta Kínában viszonylag ismert netes személyiség, aki nem mellesleg elég jó kapcsolatot ápol a kínai kiadásáért felelős cég (Tencent) vezetőségével.

Elmondása szerint a játék kínai megjelenésének kezdete óta nem a megfelelő emberek bírálták el a custom szerverek kiadási jogait. Olyan emberek is lehetőséget kaptak saját szerverek létrehozására, akik bizony nem a Twitch/PandaTV nézőiknek akartak örömet okozni.

Saját és mások által készített csalások tesztelése, finomítása, kipróbálása. Ezek és ehhez hasonló etikátlan dolgok pörögtek azokon a szervereken. És ki intézte ezeket a jogokat? Nem lesz nehéz kitalálni, a fent megemlített Suhwan Kim.

Szerencsére azóta új vezetőt nevezett ki a Bluehole a kínai régióban, viszont ez az ügy elég nagy támadási alapot adhat azoknak a felhasználóknak, akik eddig is a #regionlockchina mozgalom mellett voltak.

Mi a véleményetek erről az ügyről?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva