PUBG

PUBG befektetési kisokos – Mennyi idő alatt jön vissza a játék ára?


Mennyi pénzt hagyjunk a bankban? Mibe érdemes befektetni? Na meg mennyi idő, mire visszajön a játék ára?

A PUBG is megörökölte a CS:GO-ban lévő ládákat, de miért is ne tették volna? Mindenki láthatja, hogy a Valve hatalmasat szakított a ládákkal, amit a játékosok is kedveltek, hiszen rengeteg drága skinhez lehet hozzájutni a ládák segítségével, persze a legtöbbször inkább bukik az ember vele. A PUBG viszont egy sokkal felhasználóbarátabb rendszert vezetett be, itt ugyanis nem minden láda nyitásához szükséges kulcs. Azt, hogy melyik ládához kell kulcs, könnyen kideríthetjük, ugyanis amihez kell kulcs, ott egy lakat van a ládán.

Ahol van lakat, oda kell kulcs is!

BP pontok – Meddig költsünk?

A BP pontokat a meccsek után kapjuk bónuszként, a mennyisége attól függ, hogy milyen volt a teljesítményünk a játék alatt. Ezeket a pontokat pedig nem érdemes mindig elkölteni, hiszen ha kijön egy új láda és van elegendő pontunk, akkor sokkal nagyobbat kaszálhatunk.

LádaBP pont
1.700
2.1400
3.2800
4.4200
5.5600
6.+7000

Érdemes figyelni a piacot és egy határt szabni magunknak, hiszen ha túl olcsó a láda, akkor érdemesebb inkább várni a pontok költésével. Én a 0,5 eurót javasolom első körben, ha az összes láda ez alatt van, akkor már érdemesebb megtartani a pénzt és várni az új ládát, amint elnézve a fejlesztőket elég gyakran érkezett az elmúlt időszakban, nyilván elég jó bevételi forrást jelentenek. Hétfőnként van a reset, ekkor ismét lecsökkennek a ládák árai. Ha biztosak akarunk abban lenni, hogy nem maradunk az új láda nélkül, akkor érdemes vasárnaponként bevásárolni, ugyanis a PUBG Corp. legutóbb sem hét elején hozta be a FEVER és a MILITA crate-et, aki pedig az első hullámban vásárolt és adta tovább, az igencsak jól járt.

Mennyit hagyjunk a bankban?

Nem igazán érdemes lemenni 0-ra soha, egy 5000 BP pontot jó meghagyni, hiszen egy új láda esetén fixen tudunk vásárolni 3 ládát, amiből jó esetben mind a 3 az új láda lesz. Természetesen az egyáltalán nem biztos, hogy az új ládát nyitjuk, ezért minél több pénzünk van, annál jobb.

Érdemes ládákba fektetni?

A CS:GO esetén láthattuk a tendenciát, mi szerint sok idő múlva a ládák egyre többet érnek. Ez azokra különösen igaz, amelyeket kivontak a forgalomból. Itt hasonló figyelhető meg, ezért érdemes beruházni azokra a ládákra, amelyek limitált ideig érhetőek el.

A Twitch Prime setből minden Twitch Prime előfizető kapott annak idején

Erre remek példa a TWITCH PRIME SET, ami jelenleg 65 €-t ér (volt már 130 € is!), de korábban 20 €-ért is hozzá lehetett jutni, vagy a GAMESCOM INVITATIONAL CRATE, amiből bárki bevásárolhatott BP pontokból, ezt el lehetett adni 1-2 €-ért a marketen annak idején, most viszont 4,5 €-ért is azonnal elviszik.

Mennyi idő alatt jön vissza a játék ára?

Fontos leszögezni, hogy ha vissza akarjuk szerezni a játék árát, akkor játszanunk kell a játékkal. Az, hogy mennyit és milyen ügyesen játszunk nagyban befolyásolja a visszaszerzés idejét. Egy nagyon ügyes játékos, aki mondjuk napi 4 órát játszik és egy meccsen átlagosan 4-5 embert megöl és a top10-ig bírja, az egy kör alkalmával 400-600 pontot simán összeszed (számoljunk 500-zal), egy meccs pedig átlagosan fél órát vesz igénybe. Így pedig egy nap alatt is összejöhet 4000 BP pont, egy hónap alatt ez 120 000 BP pontot jelent. Ha az összegyűjtött pontokat pedig a legújabb láda megjelenésekor költi el, ami mondjuk a MILITIA crate, ami 3,3 €-ért ment az első héten, akkor ha 11 db-ot vesz ebből, akkor már vissza is jött a játék ára. Ez a 11  db 56 700 BP pontot kóstál, ami azt jelenti, hogy ha nem egyből MILITIA crate-et nyit az illető, akkor is bőven visszajön az ára.

Aki bevásárolt a Gamescomból, az jól járt

Nézzünk egy átlagos játékost, ha mondjuk nem vagy shroud, akkor mennyi idő alatt jön vissza? 

Átlag napi 2 óra játék mellett, mondjuk a top 25-ig jutni soloban már nem olyan nehéz, persze ehhez megfontoltan kell játszani és némi szerencsére is szükségünk lesz. Egy meccsen 150-200 pontot így könnyedén elérhetünk, ekkor pedig csak 1-2 embert kell megölnünk. Így egy nap alatt 800 BP pontot tehetünk zsebre, ami egy hónap alatt már csak 24 000 BP pontot jelent, ezzel pedig 6 ládát vehetünk, amiből ha szerencsénk van, akkor az összes MILITIA crate, ebben az esetben eladhatjuk 3,3 €-ért, amiből a Steam haszon után 2,88-at kapunk, így egy új láda után 17,28 €-val lehetünk gazdagabbak, ami már a játék fele, a következő ládánál pedig megtérül a befektetésünk.

Nem biztos, hogy az új ládát dobja a gép

Fontos leszögezni, hogy ez az összeg a Steam accountunkon lesz elérhető és kivenni nem lehet a pénzt. Viszont ha megtetszik egy újabb játék, akkor lesz miből megvenni. Aki viszont minél többet ki akar szedni a játékból biztonságosan, annak le kell mondani a ládák nyitogatásáról, persze van rá esély, hogy pont egy értékes skint nyitunk.

PUBG Steam kisokos – mikor érdemes venni / eladni? – gamer.hu

Tetszenek az új skinek? Felvennéd már a szexi bőrruhát? Kicsit várj még! Erre már egy korábbi posztunkban kitértünk bővebben, de röviden összefoglalhatjuk újra. A képlet egyszerű, PUBG-ben azokat az itemeket lehet instant eladni és elcserélni, amelyeket az általunk in-game kifarmolt / cserélt / külső oldalakon vett kulcs nélküli / “sima” ládákból nyitunk.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva