Hearthstone

A Spellbreaker nem minden: Silence-alternatívák a mostani metában


Mikkel lehet pótolni a jelenlegi meta egyik legnépszerűbb kártyáját?

Mindegyik metának megvannak a meghatározó tech lapjai: napjainkban a különféle Silence-effektek azok, amik szinte kihagyhatatlanok, bármilyen paklival is játsszunk, köszönhető az erős Deathrattle-öknek (Possessed Lackey, Voidlord) vagy éppen buffoknak (Combo Priest). Nem meglepő, hogy az egyik legtöbbet használt neutral lap a Spellbreaker jelenleg.

Igen ám, de jól tudjuk, hogy nem ez az egyetlen Silence képességgel bíró lap a játékban. De vajon mennyire használható a többi? Megvizsgáltuk őket: íme a reális alternatívák a Standard lapkészletből!

Ironbeak Owl

Miután nerfelték (régen ugyebár 2 manáért jött), sokan elfeledték szegény baglyot, mostanában mégis újból találkozni vele. A statjai borzalmasak 3 manáért, főleg akkor, ha összevetjük a mindössze eggyel drágább Spellbreakerrel, mégis lehet létjogosultsága a lapnak. Egyrészt az 1 mana különbség rengeteget jelenthet például egy Combo Priest ellen, amely már a második-harmadik körben be tud durvulni egy Radiant Elementallal. Másrészt az 1 életpont miatt elég jó aktivátor tud lenni a Defile mellé Warlock deckekben, de nem szabad megfeledkezni a Druid és Hunter class-ok esetében a Beast szinergiáról sem.

Kabal Songstealer

Ha a nyers statokat nézzük, akkor a Priest számára elérhető Kabal Songstealer a legmegérősebb választás. A vanilla-teszten ugyan ő is megbukik (Pit Fighter: 5-ért 5/6), de mindössze 1 életpontot kell fizetni az erős képességért, ennyi áldozatot pedig megér a Silence-effekt.

Keeper of the Grove

A klassz-specifikus lapok közül mindenképpen szót kell ejteni erről a Druid lényről, hiszen ez az egyetlen ilyen minion, aminek van alternatív felhasználási módja is. A 2/2 ugyan borzalmas stat 4 manáért, ám az, hogy néha ki tudunk lőni vele egy lényt, amikor kell (esetleg kivégzés tud lenni), reális alternatívájává teszi a Spellbreakernek.

Earth Shock

A Shaman nem túl gyakori vendég mostanában, ám ha szembejön egy, ne lepődj meg, ha esetleg kapsz egy Earth Shockot, hiszen az 1 manás Silence gyakran életmentő tud lenni. A spell létjogosultságát itt is az alternatív felhasználási mód adja, hiszen szerencsés esetben meg is tudunk vele ölni valamit, így laphátrányba sem kerülünk miatta – nem véletlen, hogy vannak, akik el is kezdték használni.

És a többi?

A Silence és a Mass Dispel már régóta bevált lapjai a Priest deckeknek, így ezeket – trivialitásuk miatt – nem említettük meg külön. Maradt még a Defias Cleaner, amely egyértelműen a legrosszabb Silence lap: nem old meg mindent, kizárólag a Deathrattle-ös lényeket, ráadásul még a Kabal Songstealernél is drágább, így nem igazán ajánlott a használata.

Nektek melyik a kedvenc Silence-effekttel rendelkező lapotok?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva