League of Legends

Az egekbe buffolták Rakant, meghatározó meta pick lehet belőle!

Cloud - Igrici Áron - 6 éve Címkék: buff, rakan,

Jó lenne azért megúszni a full AP Rakan játékosokat Solo Queue-ban...

Rendesen megdobták a fejlesztők Rakan AP-ját a legújabb PBE ciklusban.

Éppúgy, mint Blitzcrank, vagy Thresh esetében, Rakan is egy játékmester. Ez azt jelenti, hogy a képességeit használva gyakorlatilag egyedül képes előkészíteni a csapatának a megfelelő csapatharcot, vagy képes lefoglalni az ellenfeleket, amíg a csapat biztonságba vonul. Nem összekeverendő egy Zyra-val, vagy Brand-del, akik elsődlegesen sebzést osztanak és csak másodlagosan CC-zik ellenfeleiket. Ha a jövőhéten megjelenik a Rakan buff, akkor a támogató valahol a két kategória között lesz.

A buffok meglehetősen egyszerűek. A Gleaming Quill (Q) képesség, amivel elsődlegesen piszkálgatjuk az ösvényellenfeleink és gyógyítjuk társainkat és magunkat, egy tiszteletreméltó +10%-os AP arány buffot fog kapni. Továbbá a Grand Entrance (W) is megkapta a maga AP arány buffját, ám ebben az esetben 20%-os növekedésről beszélünk. Ez azt jelenti, hogy ha Rakan 200 AP-val rohangál majd a pályán, amit az új AP tárgyaknak és az újragondolt támogatótárgyaknak köszönhetően abszolút nem nehéz összehozni, akkor a karakter 60 sebzéssel többet fog osztani, mint eddig. Ez pedig nem elhanyagolható, főleg nem akkor, ha azt vesszük, Rakan egészen könnyen rá tudja magát vetni az ellenséges lövészre…

Továbbá, ami nem kapcsolódik az AP arány erősítéseihez, a Battle Dance használatának távolsága 100 egységgel megnőtt. Ugyan a Xayah-hoz köthető bónusz távolságot ezzel együtt csökkentették ugyan ennyivel, ez szimplán csak annyit jelent, hogy most már nyugodt szívvel hozhatjuk más lövészek mellé az alsó ösvényben, nem kell feltétlenül a Xayah játékosokhoz igazodni.

Ez a kettős sebzés buff, valamint a pajzsoló-ugrándozó képességének hatótávolságának megnövelése óriási erősítésnek számít, elsőre el sem akartuk hinni, amit látunk. Már csak azért sem, mert Rakan nincs egy rossz pozícióban, tény, hogy nem a meta vezető támogatója, de fel-fel tűnik a rangsorolt meccseken, sőt néha még a profik is választják. A rangsorolt statisztikái sem mutatnak semmi rendkívülit, átlagosan 50% körül mozog a győzelmi aránya, valamint 7%-os a választási aránya is, így kijelenthetjük, hogy egy teljes mértékben egyensúlyban lévő karaktert tervez “agyonbuffolni” a Riot.

Ha a jövőhét folyamán megjelenik a Rakan buff a 8.6-os ciklusban, számítani kell arra, hogy a csúcsra tör a karakter és az elsődleges választások között kell majd érte harcolni a rangsorolt meccseinken. Vagy ha erre nincs esély, jobb lesz tiltani…

 

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva