Counter Strike

Meglepetés továbbjutók az ICL 44-en: kiestek az esélyesek, köztük gabessonék is


Kemény három napon van túl mindenki, lássuk mi lett a munka és játék gyümölcse, és kik folytathatják a Top8-ban?

Péntek reggel 10-től vasárnap estig tartották az ICL 44. szokásos tavaszi állomását. Mostanra szokássá vált, hogy csak a top 8-ig játsszák Vácott a versenyt, majd a legjobb 8 további meccseit Budapesten, az Infinity Esport Bárban.

Idén április 21-én lesz a döntő, lássuk kik vágtak neki a 3 napos selejtezőnek:

lanseries.hu

Ezek a csapatok tették tiszteletüket a versenyen, kivéve a 27-et, nekik ironikus módon nem sikerült megoldani a LAN-ra jutást. Helyettük a PIXEL érkezett DEvvel az élen, aki a 6584. visszavonulás után tért vissza kicsit LAN-ozni a haverokkal. Olyannyira a haverokkal, hogy egészen az érkezésig senki sem tudta a lineupot, csupán a helyszínen derült ki: DEv, vizer, MYcsu, bodito, bzt.

Ismét túlsúlyban voltak tehát a mixek, a haveri játszások, akik igazából csak funolni jöttek le. A GameAgents-es srácoktól a Bocón keresztül Barcode-ig mindenki kedvet kapott egy kis mixeléshez. Persze, van ellenpélda is, pl.: a Team Plague, akik komoly készüléssel jöttek le. Illetve egy korrekordnak is szemtanúi lehettünk, ugyanis az OBSCURE legfiatalabb játékosa,

msn mindössze 12 évesen ült le a hazai élmezőnnyel lövöldözni.

A csoportkörök viszonylag a papírforma szerint alakultak, nem volt hosszabbítás, tehát a győzelem 3, míg a döntelen 1 pontot ért. Egyedül a PIXEL és a CULTURE tudták végigverni a csoportjukat.

A csoportkörökből kijutottak a szétlövésben találták magukat, felső ágon Bo3, alsó ágon Bo1-es mérkőzésekkel tarkítva. A CULTURE folytatta ámokfutását, fleavék mixe gond nélkül jutott be a top 8-ba. Szoros meccs nélkül, ugyanúgy mint a PIXEL.

A másik kettő felső ági továbbjutónak viszont volt egy-két húzósabb pillanata.

Hatalmas meglepetés volt azonban, hogy alsó ágon sem a GIWU, sem a Combat Wombats nem jutott tovább, pedig mindkettőben tapasztalt, “LAN-erős” játékosok voltak. A Flithy nagy szenvedések árán jutott tovább, több hosszabbítást is játszottak, illetve a Team Plague is 25:23-as meccsel nyomott. A nagy izgalmak után így festett a továbbjutók ágrajza:

A 8 továbbjutó tehát az április végén rendezendő budapesti döntőre:

  • CULTURE (fleav, MustanG, gevzk1ye, reactioN, barcode)
  • Need more DM (Tigene, mach0, KaHu, SzarvasMarha, Camper)
  • Pixel (DEv, vizer, MYcsu, bodito, bzt)
  • Knock Out Stars (KARCSI, Patronkahh, Senthry, Lawyer, mak1nt0s)
  • ROG SQUAD (Bordel, BRUCLON =999, tMs1k, ANSONE, Shad)
  • Łegit (Morlune, L0s, DELLI_, Kamion, RIP)
  • Filthy (shake, marauder, nkRRRR, skulioN, blaZe)
  • Team Plague (rud111, H#gge, arbey, spacii, Điablo)

Az esélyesnek gondolt csapatok közül tehát nem mindenki jutott be a Top8-ba, 7 magyar lineup mellett pedig a cseh ROG SQUAD is érkezik majd az Infinity bárba. Megnéztük volna a frissen szervezetet cserélt Zylex-et is a versenyen, vagy a CPH Games-t megjárt ROG Warriors-t, esetleg FLASH új csapatát, de ezekre még úgy tűnik várnunk kell.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva