Counter Strike

A Valve nem kegyelmez: A nagyobb gambling oldalakra is rámentek, McSkillet is megkapta a magáét


A Valve nagyon bekeményített, keresztes-hadjáratot indított a gambling oldalak ellen.

A Valve-nál úgy tűnik, hogy elszakadt a cérna, a gambling oldalak kihúzták az utolsó gyufát is, hiszen a Valve keresztes-hadjáratot indított a gambling oldalak ellen, méghozzá a saját módszerükkel. A gambling ipar az évek során óriásivá nőtte ki magát, a legtöbb oldal viszont a lehúzásokból gazdagodott meg, ez pedig végre valahára a Valve-nak is feltűnt. Korábban is számoltak már fel nagyobb gambling oldalakat, tiltottak ki saját kezűleg trade botokat, ami hatásosnak bizonyult, hiszen több site-nak is emiatt kellett lehúzni a rolót.

Óvatosan a gambling oldalakkal! Site-okat kapcsolt le a Valve

A módszer ezúttal is változatlan, több nagyobb oldal tulajdonosát is lekapcsolták, ezek közül McSkillet az, akit a legtöbben ismerhetünk. Bár a Steam profilján nem látszik, hogy trade bant kapott, de az ismerősei sem tudnak neki trade offert küldeni, tehát valójában ott a trade ban, így úgynevezett silent bant kapott.

RIP McSkillet

A legnépszerűbb trade fórumban több ismerőse is megerősítette, hogy Skilletnek valóban ott ül a ban a fiókján, ez pedig nem másért lehet, mint azért, mert népszerű youtuber létére egy saját gambling oldalt üzemeltet, aminek meglehetősen rossz híre van. A promóval pedig nincs gond, hiszen szinte az összes videójában megtalálhatjuk az oldala reklámjait.

“Nem mondhatom el a nevét, de egy NAGYON nagy betting oldalról van szó”

A nagyobb traderek szerint óriási takarításban van épp a Valve, minden oldalra próbálnak lecsapni, ahol skint fogadnak el, de leginkább az átverős gambling oldalakra utaznak. Az egyik nagyobb meg nem nevezett fogadóoldal botjait is bannolták, miután állítólag kivettek 500 000 $-t az oldalon keresztül, ami 126,5 millió forintnak felel meg.

Site hirdetése a trade fórumon? A Valve is észrevette..

Ugyan ezen a reddit trade fórumon mutatta be a srác az oldalát, ahol skineket lehetett olcsóbban vásárolni, mellette pedig állítólag betcoint is be lehetett tőle szerezni. A témát törölték, a botjait pedig bannolta a Valve, ezzel ellehetetlenítve az oldal működését.

Mekkora probléma is ez valójában?

Fullba hirdetve

A gamblingipar teljesen átszőtte a játékipart, már a PUBG-ben is egyre gyakrabban ott vannak, de gondoljunk csak a legnagyobb nemzetközi Counter-Strike-kal foglalkozó oldalra, a HLTV-re, az ő főszponzoruk is egy gambling site. Na de hogy mekkora összeget tudnak fizetni érte? Az egész oldalon végigfutó hirdetéseik vannak, illetve minden videójuk elején hirdetik a gambling site-ot, akkor elképzelhetitek, mekkora pénz is van ebben az egészben.

Vigyázat! Egyre több a PUBG skinekkel foglalkozó gambling oldal

Ennek már vége, vagy ez még csak a kezdet?

Ez már jó ideje elkezdődött, a most behozott szankciók a trade holddal kapcsolatban csupán egy újabb ellehetetlenítései mint a gambling, mind pedig a trade iparnak. Sajnos a gambliggel szoros összefüggésben van a scammelés is, ami miatt már rengeteg intézkedést kellett hoznia a Valve-nak, kezdve a telefonos authentikáció bevezetésétől.

A Valve elől senki sem menekül?

Ez a háború viszont még korántsem ért véget, ott van még Anomaly, aki szintén rendszeresen tolja az arcunkba a hirdetést, ami a hozzá kötődő gambling oldalt promótálja. Többen kérdezhetik, hogy miért ne tehetné azt, amit szeretne a saját videóiban? Ez a dolog viszont nem ilyen egyszerű, hiszen ha a saját oldala működési mechanizmusa úgy van belőve, hogy nem teljesíti az oldalon közzétett odds-okat, az már nem nevezhető tisztességesnek. A gond abban van, hogy ezt nem lehet ellenőrizni, ezért csap le a botokra a Valve.

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva