Counter Strike

Kvali hétvége: 4 selejtezőn is indultak magyarok, a ROG-Warriors az EBL zárt szakaszába jutott


Rengeteg nyílt kvalifikácót tartottak a hétvégén, jócskán kivették a részüket a magyar playerek.

Esport Balkan League – nyílt kvalifikáció

Az EBL második szezonja hamarosan elindul, már csak két csapatot várnak a zárt kvalifikációból. A ligában ott van a GameAgents is, akik az előző szezonban nyújtott teljesítményükkel vívták ki a mostaniban való szereplést. Rengeteg magyar csapat indult el a két szabad helyért, bár a többsége inkább mix jellegű megmozdulás, az ágrajzot itt találjátok. Az összesen 32 együttesből 4 jutott a zárt szakaszba, akik ma este folytatják a küzdelmet a két spotért.

Hatalmas sikernek számít, hogy a ROG-Warriors csapata bejutott a legjobb négy közé, így nekik csütörtök este 21:00-tól kell szurkolni.

A zárt szakaszban a 4 kvaliból érkező, illetve 4 meghívott csapat közül kell a legjobb kettőbe kerülni az EBL főtáblájához. A mérkőzést gbk fogja streamelni itt. Érdekesség, hogy bár meccset nem nyertek, a Volgare néven elindult az alábbi ötös is:

Dreamhack Open Austin 2018 – Európai zárt kvalifikáció

A Throw Potential két magyar játékossal jutott be a zárt szakaszba, ahol sajnos az első meccsükön kikaptak az Imperialtól, ám jól megizzasztották ellenfelüket. Kory-tól megtudtuk, hogy már pár hete együtt vannak a srácok, és nem tervük oszlani, elképzelhető, hogy hallunk még róluk a jövőben.  Kory és gejmzilla szépen helytálltak, megmutatták hogy van helyük akár a nemzetközi mezőnyben is. Infernón, a saját mapjukon 8:7-el fordultak , ám a védekező oldal nem ment annyira jól, összesen 3 kört tudtak CT-ben hozni. A második map tehát a kiesés elkerülése érdekében folyt, Mirage köztudottan az egyik legjobb pályája a legtöbb magyar játékosnak, többszörös hosszabbítással, végül 22:18-al elhozták ezt a mapot, jött a decider Train, ahol sajnos összesen 10 kört sikerült hozni.

De hogy ne legyen teljes kudarc a búcsú, azért Kory ACE-elt egyet:

QIWI TEAM PLAY – nyílt kvalifikáció

Itt is elindult a ROG-Warriors, azonban a harmadik meccsükön 16:4-re kikaptak egy jobb orosz csapat ellen a top 32-ben. A kvalin közel 128 csapat indult el, az első kvalifikáción pedig a ZYLEX jutott top 64-ig a 256 csapatból. Egy 6000$-os összdíjazású orosz kupába lehetett volna bejutni vele.

GOCASE Challenge

Itt is elindult a Volgare, egy teljesen más felállással: bodito-DEXI-b0bby-Coolio-htmL, el is verték őket az első meccsükön. A ZYLEX az Invictus Aquilas-tól kapott ki a top 16-ban 7:16-ra, ezzel az utolsó csapat is kiesett a kvaliról.

Termékeny hétvége volt, de reméljük lesz még ennél eredményesebb is, a magyarok szempontjából!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva