Counter Strike

Ki kit utál és miért? Látványos ellentétek és feszültségek a profik között


A profi CS:GO játékosok életéről és karrieréről megannyi legenda kering. De a legtöbbnek kézzel fogható alapja és szemmel látható eredménye van.

Miért tették ki anno FNX-et a csapatból? Miért vált külön shox és Happy karriere? Miért haragszik egymásra w0xic és CalyX?

Kérdések, amelyekről viszonylag ritkán esik szó az esport világában, hiszen a magánéletét egyik sztár sem szereti kiteregetni. Helyettük megteszik azonban mások: csapattársak, családtagok, haverok vagy jól informált újságírók.

A CS:GO profik világának 3 leglátványosabb szembenállása:

FNX kiválása az SK-ból

Egy semmiből érkező brazil csapat a világ tetejére küzdi magát, megnyer zsinórban 2 Majort, majd egyszer csak a kapitány levágja az aranytojást tojó tyúk fejét. Röviden összefoglalva ez történt az SK-val, akik váratlanul, belső okokra hivatkozva kirúgták maguk közül FNX-et és azóta még döntőbe se jutottak egy Majoron sem.

A dolgok hátterében egybehangzó állítások szerint (játékosok, családtagok, újságírók és az SK dolgozói) bizony egy nőügy húzódik.

Történt ugyanis, hogy fer akkori barátnője az SK Gaming House-ában összeszűrte a levet FNX-el, amit nem bocsátott meg neki a csapat. Az SK mindig is családias hangulatáról és bajtársiasságáról volt híres, náluk egy ilyen folt nem fért bele a képbe, így FNX-nek mennie kellett. (Érdekes módon a barátnő megmaradt, ő biztosan nem volt hibás a dologban.)

Happy és shox végérvényes szakítása

Az LDLC-s időkben ők is közösen nyerték életük első Major címét, majd az EnVyUs-t is együtt indították. Aztán 2015 júliusában váratlanul különváltak az utak, ami derült égből villámcsapásként érte a CS:GO világot. A július 20-ai szakítás hátterében egy egészen érthetetlen sztori áll, az egy héttel azelőtt vívott ESWC elődöntővel a főszerepben.

Shox ugyanis nem csak a pletykák, de a helyszíni képek szerint is bulimaratonnal hangolódott a 3 napos versenyre.

Az elődöntőbeli kiesés után a kapitány Happy egyértelműen őt jelölte meg a búcsú okaként. Annak ellenére, hogy a Cloud9 elleni elbukott elődöntőn a számok teljesen mást mutattak.

A vezetőség pedig döntött, shox-nak kellett elhagynia a csapatot, ő pedig vitte magával SmithZz-t is, így a csapat két táborra szakadt. A két játékos útja azóta többször keresztezhette volna egymást, rengeteg francia cserélgetés volt 3 év alatt, de egyszer sem kötöttek ki egymás mellett. A csapattársak szerint soha nem játszanának újra együtt. Sem Happy, sem shox nem akar hallani ilyen megoldásról.

CalyX árulása w0xic szemében

Az egyik legtehetségesebb játékos, w0xic kapcsán rengetegszer merül fel, miért nem a Space Soldiers-ben játszik? Ennek oka szintén egy korábbi viszályra vezethető vissza, amit még a DarkPassage-es időkben élt át CalyX mellett.

Amikor a DarkPassage nevet szerzett magának, a Space Soldiers felkereste mini-t és w0xic-ot, hogy leigazolják őket XANTARES-ék mellé. A csapatmegbeszélésen a srácok megvitatták a dolgot és úgy döntöttek, együtt folytatják tovább, nem hagyják cserben egymást, és amit eddig közösen felépítettek a DarkPassage-nél.

W0xic és mini tehát visszautasította a Space Soldiers csábító ajánlatát.

Ezek után CalyX az egész csapatot meglepve, és nem kicsit hátba szúrva az első adandó alkalommal rábólintott a Space Soldiers hívására és a Dark Passage szétszéledt. Ezt w0xic a mai napig képtelen megbocsátani CalyX-nak, így amíg ő is a Space Soldiers játékosa, kizárt, hogy w0xic odaigazoljon.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva