Counter Strike

Új csapat ült a világranglista trónjára, a FaZe már csak a harmadik legjobb


A dán Astralis nem csak a DreamHack, de a világranglista első helyét is meghódította marseille-i szereplésével.

Hatalmas ugrással törtek az élre Dánia kedvencei, az Astralis az ötödik helyről került egy hét alatt az élre. Ráadásul pontszámot tekintve is hatalmas a különbség.

Április 16.-án még csak 634 pontjuk volt, mostanra 983 ponton állnak.

Utánuk a fnatic következik a dobogón, akik 791 pontról 760-ra csúsztak, de még ezzel is tudtak javítani egy helyet az előző héthez képest.

A nagy sikertörténetek után törvényszerű, hogy jön egy kudarc-sztori is. A DreamHack Masters Marseille legnagyobb vesztese a FaZe, akik 121 pontot bukva már csak a dobogó legalsó fokán állnak, a múlt heti első hely után.

A Top10 mezőnyében persze nem csak a dobogósok, hanem szó szerint minden csapat változott, senki nem maradt előző heti helyén a DH Marseille után. A Na’Vi, SK, NIP és Gambit négyes javított, a mousesports, a Cloud9 és a Liquid viszont rontott korábbi pozíciójához képest.

A Top20 csapatai között nem volt számottevő mozgás, talán csak a francia csapatokat lehetne kiemelni két érdekesség miatt:

  • az EnVyUs hosszú idő után újra a Top20-ba küzdötte magát. Legutóbb januárban jártak ilyen magasan, de mostantól ismét az elitmezőny tagjának vallhatják magukat
  • a G2 viszont pont fordítva járt és negatív csúcsot döntött. Legutóbb 2017 áprilisában fordult elő, hogy ne kerültek volna be a Top10 csapat közé. Mostani 11. helyük viszont megszakította ezt az egy éves sorozatot és ismét kicsúsztak a legjobb 10 közül.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva