Hearthstone

Ha kezdő vagy, ezek a Neutral Common lapok kötelezőek minden gyűjteménybe


Az alábbi kártyákat érdemes minél előbb lecraftolni, ha még csak ismerkedsz a játékkal.

Ahogy minden hasonló kártyajátékra, úgy a Hearthstone-ra is igaz, hogy nagyobb gyűjteménnyel könnyebb érvényesülni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a könnyen beszerezhető kártyák között nincsenek erős példányok: tudatos építkezéssel nem nehéz kialakítani egy olyan lapkészletet, ami remekül megállja a helyét egy kezdőbb környezetben.

A Neutral Common lapok szerepe rendkívül fontos kezdetben, hiszen ezeket egyrészt olcsó lecraftolni, másrészt bármelyik deckbe be lehet őket illeszteni. Éppen ezért érdemes mielőbb kialakítani egy stabil Neutral lapkészletet, hogy kevésbé függjünk a class-specifikus kártyáktól. Ehhez igyekszünk most egy kis segítséget adni.

Az 1-dropok

A Hearthstone talán legfontosabb 1-dropja, vagyis 1 manás lénye a Fire Fly, amely szinte bármilyen deckbe könnyen beilleszthető – mivel kapunk mellé egy másik elementált is, ezért lényegében két lap egyben, nem véletlen, hogy ennyire népszerű. Egy másik elementál, a Glacial Shard inkább az agresszívabb összeállításokba illeszkedik jól, hiszen az ellenfél egy lényének (esetleg magának a hősnek) a befagyasztásával biztosítja, hogy a számunkra optimális módon trade-eljenek a lények a boardon. Ha pedig kifejezetten olyan lényre van szükség, amik jó eséllyel kihúznak egy kört az asztalon (aggro és tempo deckek), akkor az Argent Squire és a Beastekre hivatkozó lapokkal is kombózó Dire Mole a két legjobb választás.

A buff lapok

Ha aggro vagy tempo deckkel játszunk, akkor nem árt, ha nemcsak a “testekkel”, hanem különféle buffokkal is növeljük a fenyegetést a boardon. Igazából az 1 manás lények között is szerepelhetett volna az Acherus Veteran, de mivel ez a funkciója hangsúlyosabb, ezért inkább ide került – az első pár körben nyerhetünk igazán sokat azzal a +1 sebzéssel. Igen népszerű manapság a Dire Wolf Alpha, amely különösen jól dolgozik együtt az 1-dropokkal: ha sok ilyennel játszunk, mindenképpen érdemes őt is bevetni (ha például nem mi kezdünk, és Coinnal ki tudunk rakni két 1 manás lényt, akkor nagyon erős folytatás tud lenni a második körben). Kicsit később jutnak szerephez, de nem kevésbé erősek a Cobalt Scalebane, illetve a Fungalmancer, melyek szintén akkor a legjobbak, ha viszonylag széles (sok kisebb lény) boarddal dolgozunk.


A védelem

A védekező lapok szerepe nyilván nagyon fontos, még az aggro és tempo deckeknél is, hiszen nem árt, ha vannak olyan minionjaink, amik bevédik a többieket. Erre a legjobbak a Taunt lények, melyek közül a Tar Creeper szinte bárhova nyugodtan berakható – a 3/5-ös védekező stat 3 manáért komoly fejtörést okoz a legtöbb ellenfélnek. Ha kifejezetten a hősünket védenénk, akkor a Rotten Applebaum jöhet leginkább szóba, amely némi gyógyulással is megajándékoz bennünket, amikor meghal, így húzva kicsit tovább a játékot, időt adva a drágább fordító lapjainknak. Védekezni emellett megelőző jelleggel is lehet, olyan korai lényekkel, melyek segítik a board tisztán tartását: a Plated Beetle a 2/3-as stattal pont ideális erre, ráadásul még egy kis Armort is hagy maga után, a Vicious Scalehide pedig gyógyítással segít bennünket.

A tech lapok

Végül, de nem utolsó sorban érdemes beszélni a tech lapokról, melyek kifejezetten valami ellen kerülnek be a paklikba. Manapság szinte mindegyik deck játszik valamilyen Silence effekttel (főleg az erős Deathrattle effektek miatt, de az aggro és tempo deckeknek a Tauntok ellen is komoly fegyver), melyek közül az Ironbeak Owl és a Spellbreaker a két legjobb.

Ha tehát még csak ismerkedsz a játékkal, és olyan lapokra lenne szükséged, amiket minél többfajta pakliban be tudsz vetni, akkor a fent felsorolt kártyákkal nem lőhetsz mellé – érdemes minél előbb beszerezni őket, hiszen remek alapot nyújtanak egy későbbi, nagyobb kollekcióhoz!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva