Gaming

Börtönbe megy az a férfi, aki olcsón adott el Windows helyreállító lemezeket


Eric Lundgren megtanulta a leckét, börtönbe megy, amiért kárt okozott a Microsoftnak.

Eric Lundgren egy rendkívül sikeres elektronikus hulladék újrafeldolgozó volt mindaddig, amíg le nem bukott a mellékes bizniszével, ugyanis több ezer darab Windows helyreállító lemezt adott el fű alatt. A helyreállító dvd-ket a Dell számítógépekhez csomagolták, ráadásul ingyen és bérmentve hozzájuthat az, aki Dell számítógépet vásárolt. Most viszont 15 hónapra szövetségi börtön vár Lundgrenre, akinek mellékesen 50 000 $-t is ki kell fizetnie.

A Microsoft főhadiszállása

A Washington Post jelentése szerint Lundgren nem kevesebb, mint 700 000 $ érő terméket adott el, pedig ő mindössze 25 centért adta a lemezek darabját a számítástechnikai szaküzleteknek, ezeket pedig a használt PC-k mellé csomagolták. Ráadásul a helyreállító lemezek használatához érvényes licenc kulcs is kellett, így valóban csak az tudta használni, aki megvásárolta a Windows-t.

Először 300 $-ra becsülték a kárt a Microsoft részére, e szerint 8,3 millió dollárral károsította meg Lundgren a cégóriást, ám később ezt az összeget 25 $-ra mérsékelték, mivel a Microsoft is ennyiért adja a lemezek darabját a beszállítóknak.

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva