PUBG

PUBG: végre állíthatjuk a függőleges egérérzékenységet!


Nem kell többet turkálni az ini fájlokban.

Régóta köztudott, hogy PUBG-ben valami nem teljesen stimmel az egérérzékenységgel kapcsolatban: a vízszintes és függőleges érzékenység eltérő szorzókkal rendelkezik a játékban. Természetesen ez nem feltétlenül bug vagy hiba, könnyen lehet, hogy annak idején a fejlesztők direkt határozták meg ezeket az értékeket.

A mouse-sensitivity.com fórumán DPI Wizard meg is erősítette ezt a tényt. Mérései alapján a függőleges érzékenység pontosan 70 százaléka a vízszintes értéknek.  A felhasználók egyből elkezdtek potenciális javítás után kutatni. Két lehetséges megoldás volt:

  • Az egér driverében a függőleges DPI-t ~1.42-vel megszorozni
  • Turkálni az .ini fájlokban és módosítani az input.ini-t

Egyik sem volt túl felhasználóbarát, ezt érezték a fejlesztők is.

A teszt szerverre érkező 12. frissítés első változatában is megjelent egy csúszka a függőleges érzékenység állítására, ám akkor még eléggé félrevezető volt a csúszka értéke. Szerencsére a felhasználói visszajelzéseket figyelembe véve egy sokkal egyértelműbb értékadás érkezett el a mai Testre érkező frissítésben:

A Vertical Sensitivity Multiplier értéke alapértelmezetten 0.7 lesz, ha 1:1 arányú egérérzékenységet szeretnél nincs más dolgod mint 1.0-ra állítani a csúszkát.

Már csak az a kérdés: van-e értelme állítani a csúszkán, ha valaki teljesen megszokta a régi arányt.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva