Counter Strike

85:36 után hosszabbítás, végül harmadik pálya: elképesztő meccset nyert meg az Astralis


Rettentő kétarcú meccset húztak be a dánok, tarolás után keserves küzdelem következett, végül a harmadik map döntött.

Az már korábban biztossá vált, hogy a döntő egyik résztvevője a TyLoo-t kiejtő FaZe lesz. Az olofmeister helyett Xizt segítségével vitézkedő EU mix a “Kovács-család” segítségével 3 mapon, mégis könnyedén jutott a fináléba. Mindhárom pálya 16:9 lett, igazi küzdelmet egyik se hozott.

Kovács Carry! NiKo és GuardiaN döntőbe húzta a FaZe-t

A másik találkozó azonban már előre nagy csatát ígért, a világelső és eddig hibátlanul menetelő Astralis ellenfele a világranglista ötödik mousesports volt.

1. pálya: Dust2

A mousesports meglepetés picknek szánta, de a végén ők lepődtek mag a legjobban. A dánok CT oldalon 12:3-at raktak a mousesports-ra, majd a fordulás után gyorsan rövidre is zárták az első mapot. 16:3-al ütötték ki ellenfelüket, és elvették a mouz által választott pályát.

Ha megnézzük a dánok K/D arányát, 85 killre csak 36 halál jutott.

2. pálya: Inferno

Az Astralis lendületben maradt és saját mapján újabb remek félidőt produkált. 7 kört is betámadtak a mouz CT védelme ellen, kényelmes alapot teremtve a gyors 2:0-hoz. A fordulás után azonban megtáltosodott az oskar-suNny duó és sorra nyerték a támadó köröket. Hihetetlen izgalmak után 15:15-re végeztek a csapatok, jöhetett a hosszabbítás, ami az első mapos tarolás után már önmagában meglepő volt.

A ráadásban pedig a mentális fölény már a meccspontot hárító, 15:14-ről egy kritikus 1v1 során egyenlítő mousesports mellett állt.

A hosszabbítás első félidejében betámadtak egy kört, majd CT-ben hibátlanul végeztek, ezzel 17:19-re behúzták a második pályát. Hiába játszott embertelen mapot Magiks és device, a társak alig lőttek valamit.

3. pálya: Cache

Mintha a második map meg sem történt volna, a mousesports visszatért a meccs eleji, Dust2-es formájához. Amikor a legjobban kellettek volna a körök, oskar és társai akkor kezdtek el hibát hibára halmozni. Az első félidőben 3 kört tudtak csak betámadni a dán betonfal ellen, gyorsan megismételte magát tehát a történelem.

Az Astralis csak úgy mint az első mapon, itt is 12:3-ra nyerte meg az első félidőt.

A folytatás is hasonló volt, hozták a szinte mindent eldöntő pisztolykört a dánok, és onnan már gyorsan megadták a kegyelemdöfést is. Végül 16:5-re a dánok a harmadik mapot is megnyerték, ezzel 2:1-es eredménnyel bejutotta az IEM döntőjébe.

Ezzel megismétlődik az egyik tavalyi elődöntő, 2017-ben az IEM Sydney alatt 2:1-re a FaZe tudott nyerni. Most ugyanott, ugyanaz a két csapat lemeccselheti vasárnap a visszavágót.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva