League of Legends

R.I.P. Sodrony kesztyű – 9 év után változik a LoL kurzorja

Cloud - Igrici Áron - 6 éve Címkék: Kurzor, RIP,

Szép menet volt, ám egyszer minden szériának vége szakad...

Ha már évek óta, vagy neadjisten a kezdetek óta űzöd a League of Legends-et, most valami biztosan eltört benned is. Ott voltál, amikor a Legacy kliens örökre visszavonult, átvészelted magad a régi rúnarendszer elvesztésének pokoli, sanyargató érzésén, sőt szemtanúja voltál Ryze első, második, harmadik, majd Isten tudja hányadik rework-jének…

Most úgy tűnik egy még régebbi “bajtársunknak” kell búcsút intenünk, egy olyannak, aki minden újragondoláson, kliens módosításon átverekedte magát, aki a legelső megjelenés óta velünk volt, ez pedig nem más, mint a jó öreg sodrony kesztyű kurzor.

Forrás: dotesports

Így igaz, a fejlesztők úgy döntöttek, végleg elköszönnek a League of Legends ikonikus kurzorjától, s egy újra cserélik. A változtatást a hivatalos League of Legends Boards fórumon jelentették be, s ami a legszörnyűbb, hogy egy-két hónapon belül már az élő kliensre tervezik felvinni a módosítást. Lehetséges, hogy kicsit ironikusnak hat a cikk, ám azok, akik tényleg évek óta játsszák a LoL-t, biztosan komoly változásnak fogják ezt megélni.

Összességében ez egy korszak végét jelenti.

A legendás kurzor 9 évvel ezelőtt jelent meg, már a játék béta kliensében is ezzel a kesztyűvel navigálhattunk, ugyan akkoriban még kék színű volt, ám ettől még a dizájn ugyan az volt, mint most.

Forrás: dotesports

Hamarosan viszont eljön az a szomorú nap, amikor a jól megszokott lovagi kesztyűnk elköszön a játéktól és csatlakozik a visszavont, vagy eltörölt tartalmak közé a Legacy mennyországban.

Viszont ha belegondolunk, ez másrészről valahol érdekes is. Hogy lehet az, hogy a játék a megjelenése óta szinte már teljesen megváltozott grafikailag, maga a rendszer sem úgy működik már mint korábban, s az Idézői témát is kivágták jó pár éve az ablakon és Runeterra saját életre kelt, akkor hogy lehet, hogy ennyi változás mellett még csak most jutott idő a kurzor újragondolására? Talán a Riot Games elfelejtett foglalkozni vele, vagy számukra is legalább annyira fontos volt, mint nekünk mezei játékosoknak, s nehéz volt eljutni arra a pontra, hogy végleg megváljanak tőle? Reméljük mikor eljön az idő még választ kapunk ezekre a kérdésekre.

Sajnáljuk, hogy a szombati napot egy ilyen szomorú, komor hírrel indítjuk, de sajnos az élet nem mindig habostorta. Ellenben legyen ez motiváció a hétvégi játékokhoz, élvezzétek ki a Legacy kurzort amíg még lehet, mert a napjai már meg vannak számlálva!

 

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva