Counter Strike

Minden idők leghosszabb 3:0-ja volt, 2018-ban először nyert LAN-t a FaZe


5 órán keresztül tartott a döntő, és bár az eredmény azt mutatja sima meccs volt, óriási küzdelmet láthatott a közönség.

Váratlan fordulatokat és hatalmas meccset hozott az IEM Sydney döntője a FaZe és az Astralis között. A dánok hibátlanul érkeztek a fináléba, a csoportkörben mapot sem buktak. A FaZe alsó ágról kellett hogy visszaküzdje magát, miután csoportmeccsek kikaptak a Renegades-től.

A finálé Bo5-ben zajlott, és bár 3:0 lett a vége, így is 5 órán keresztül lőtték egymást a csapatok.

1. pálya: Cache

A FaZe választásán jól kezdtek karriganék, a támadó oldal előnyeit kihasználva 10:5-re nyerték a félidőt. A második játékrészre azonban felszívta magát a dán csapat és 15:13-nál két mappontjuk is volt.

Ekkor azonban egy meglepően agresszív force buyt mutatott a FaZe és ellőtték a fegyvereket az Astralis kezéből:

Jöhetett a hosszabbítás, ahol az egyenlítés után lendületben maradt a FaZe és 19:17-re végül mégis ők nyerték az első mapot.

2. pálya: Overpass

Megint a FaZe kezdett a jobbik oldalon, és megint 10:5-re vezettek a félidőben. Ráadásul ezúttal a végjáték is nekik ment jobban, most ők jutottak 2 mapponthoz 15:13-as vezetésnél.

Ekkora azonban ismét jött egy nagy játék, ezúttal Magisk tartotta játékban a dánokat a legfontosabb pillanatban:

A hosszabbítás ráadásul itt nem csak magában érkezett, dupla overtime döntötte el a második pályát. A lépés ezúttal is a FaZe-nek jött ki jobban, 22:20-ra nyerték az Astralis által választott pályát.

3. pálya: Train

A vonatos pályán először kellett hátránnyal fordulnia a FaZe-nek, hiszen ezúttal a dánok kezdtek az erősebb oldalon. CT-ben 11:4-et védett az Astralis, de a FaZe megmutatta, hogy nem csak előnyből kemények.

A gyors pisztolykör után sorra húzták a köröket:

A feltámadásnak meg is lett az eredménye, 16:14-re fordítottak és ezzel a harmadik mapot is behúzták!

3:0-s végeredménnyel tehát a FaZe lett Sydney bajnoka és a 100 000 dolláros fődíj boldog tulajdonosa. Ezzel igazolták, hogy olofmeister távollétében is erős ötösként kell tekinteni rájuk. A sors furcsa fintora, hogy 2018-ban most először nyertek versenyt.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva