Fortnite

Good Guy Reddit: Jogtalanul banolta az Epic, de 15 000 upvote megmentette


A közösségnek is van ereje! Bár ehhez kell egy nyitott kiadó is.

A Fortnite világban szerencsére nagyon kevés a csaló, vagy csak azért találkozunk hihetetlenül kevéssel, mert jól működik az anti-cheat. Vagy így vagy úgy, 2018 legkedveltebb játéka mondhatjuk, hogy biztonságos terület. Egy-egy gyanús alak biztosan van, ám azokat is gyorsan nyakon szokta csípni az Epic Games, hogy mi, mezei játékosok ne károsuljunk az esetből.

Na meg ott van a helyzet másik oldala, mégis mi értelme lenne csalni a Fortnite Battle Royale módban? A felhasználók a győzelemért kizárólag tapasztalati pontokat kapnak, amik maximum kozmetikumokat nyitnak meg, semmi olyasmit amiből előnyre lehetne szert tenni, vagy valós pénzért tovább lehetne adni. A piac hiánya visszaszorította az effektív csalókat.

Mindezt nem jelenti azt, hogy az Epic Games nem tilt le felhasználókat! Ez csak annyit jelent, hogy kevesebb a játékon belüli csaló. Ám nem csak a játékmenetben ügyeskedhetünk, sokan megpróbálnak feketén V-buckhoz, az Epic fizetőeszközéhez jutni, hogy ingyen tartalmakat nyithassanak meg. Több oldal is promózza ezeket a “lehetőségeket”, ám mindez csak átverés, ingyenesen csak és kizárólag egy módja van a V-buckhoz jutásnak:

Tisztázzuk egyszer és mindenkorra: csak egyetlen módja van az ingyen V-Bucks-nak!

Jogtalan ban?!

Az egyik reddit felhasználó éppen egy ilyen gyanús ügybe keveredett, legalábbis az Epic Games szerint. Éppen játszott az accountján, mikor a játék egyik pillanatról a másikra kijelentkezett és technikailag megszűnt létezni. A játékost banolták az Epic szervereiről. Ami érdekessé teszi a szituációt, hogy az eset előtt a srác kapott egy furcsa e-mailt, ami arról szólt, hogy refundoltak a felhasználójára 1000 V-buckot. Az Epic Games rendszere ezt gyanús aktivitásnak vélte és egy életre letiltotta a felhasználót, a felhasználói szabálykönyvben pedig pontosan leírják, az ilyesmit nem oldja fel a kiadó.

Jöhetett a hercehurca a Supporttal, ami mindannyian tudjuk, hogy elektronikus formában egy agyrém. Főleg az Epic Games esetében. Olyan szinten nő a felhasználói bázis, hogy a munkatársak száma fizikailag nem bírja el, így folyamatosan csak maguk után rohangálnak az ügyfélszolgálatisok. Nem csoda hát, hogy a jogtalanul tiltott játékos szava nem jutott el a megfelelő fülekig.

Forrás: Epic Games

Ekkor döntött úgy, hogy előveszi a világ talán legnagyobb fórumát, a Reddit-et és a megfelelő alcsoportba, a FortniteBR-be leírja a problémáját. A közösség egyből jött is segíteni, 15 000 upvote után az egyik Epic dolgozó is felfigyelt a posztra, s ennek hatására utána néztek a játékos ügyének.

S ki gondolta volna, a fiúnak igaza volt, hiba volt tiltani a felhasználóját, nem követett el semmi szabálysértőt. Visszakerült minden tartalom mind a Battle Royale, mind pedig a Save the World játékába.

Nagyon vigyázzatok az ingyen V-buckot reklámozó oldalakkal!

A fenti esetből láthatjátok, már akkor is veszélyesek ezek az oldalak, amikor effektíven nem is csinálunk semmit, hát még akkor mikre képesek, amikor ténylegesen ügyeskedni próbálunk! Összességében nem éri meg néhányszáz V-buckért elveszíteni minden eddigi teljesítményünk. Inkább használjuk az alap kinézetet és próbáljuk színesíteni a játékélményt az ingyenegesen elérhető játékon belüli tartalmakkal.

Ti találkoztatok már csalóval a játékban?

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva