PUBG

Figyelembe veszi a ratingünket a játék ilyen gyors meccskeresésnél is?


Nézzük meg!

Múlt év őszén bejelentette a PUBG. Corp, hogy rövidebb seasonök érkeznek a játékba, mert finomítani szeretnék a játék rating / ranking rendszerét. Erről azóta sem árultak el bővebbet, most viszont egy lelkes felhasználó megvizsgálta a dolgot.

A mérés

Két squad került kiválasztásra, viszonylag nagy rating távolságra egymástól. Az egyik négy fős squad egy nagyon magas ratinggel rendelkező (#1, #2, #6 EU FPP játékosokból álló) csapat. A másik pedig egy sokkal átlagosabb, körülbelül 1234-es pontszámmal rendelkező társaság.

Kiválasztotta a legutóbbi meccseiket, melyeket nagyjából egy időben játszottak európai idő szerint kb. 20:00 és 23:00 között. Majd ezután a meccsek adatait felhasználva (feltehetőleg a pubg.op.gg weboldal segítségével) kigyűjtötte az ellenfeleik átlagos ratingjét.

A meccsen résztvevő csapatok rating száma növekvő sorrendben

Tökéletesen látható, hogy a játék figyelembe veszi a csapatok ratingjét. Legalábbis valamilyen szinten biztos. Alacsonyabb rangú játékosok esetén sokkal kiegyensúlyozottabbak a meccsek.

Fura, hogy a nagyobb, 2400-as ratingű csapat meccsein előfordultak sokkal-sokkal gyengébb squadok is. Úgy tűnik, a játék félig-meddig feláldozza a rankrendszer pontosságát a gyorsabb meccskeresés érdekében. (Persze itt még az is közre játszik, hogy egy adott időben kevesebben játszanak a TOP 1%-ból.)

Ti várnátok egy kicsit többet a lobbyan, hogy a skilletekhez közelibb csapatokat kapjatok?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva